22 april 2017

Förutsägelser 1970


Den 22 april är den hänsynslöse ryska kommunistledaren Vladimir Lenins födelsedag. Det är ingen slump att Ira Einhorn valde den dagen som Earth Day. 
Einhorn var en vänsteraktivist som hejade på Viet Cong på 1960-talet och hoppades på ett USA-nederlag. Senare såg han möjligheterna att sprida kollektivismen under täckmantel av ett miljö-jippo och 1970 var han värd för de allra första Earth Day-aktiviteterna och hävdade senare att han var en grundare.
Einhorn dömdes till livstids fängelse för mordet av en flickvän som “försvann” 1977 och som senare hittades "komposterad" i hans garderob.

Den första Earth Day förutspådde död, förstörelse och sjukdom, om vi inte gjorde exakt som dessa progressiva hippies befallde och här följer några av de förutsägelser som gjordes då och under resten av 70-talet:

1. ”Civilisationen kommer till sitt slut inom 15 till 30 år, om inte omedelbara åtgärder vidtas mot mänsklighetens problem." - Harvard biolog George Wald.

2. ”Vi befinner oss i en miljökris som hotar överlevnaden för denna nation och världen, som en möjlig plats för mänskligt liv”  - Washington University biolog Barry Commoner.

3. “Människan måste stoppa föroreningar och spara resurser, inte bara för att förbättra livet utan för att rädda släktet från oacceptabel försämring och eventuell utrotning. "- New York Times.

4. ”Befolkningsökningen kommer oundvikligen och helt överträffa de små ökningarna  i livsmedelsförsörjningen. Dödstalen kommer att öka tills minst 100-200 miljoner människor per år dör av svält under de närmaste tio åren. "- Stanford University biologen Paul Ehrlich.

5. “Det är redan för sent för att undvika massvält", - Denis Hayes, Chief Organizer for Earth Day.

6. “Demograferna är nästan enhälliga vad gäller denna bistra tidtabell:  1975 kommer omfattande hungersnöd att börja i Indien. Det kommer att spridas för att 1990 inkludera hela Indien, Pakistan, Kina och östra Afrika.
År 2000, eller något tidigare, kommer Sydamerika och  Centralamerika att existera under hungersnöds-betingelser .... År 2000 - trettio år från i dag -  kommer hela världen, med undantag för Västeuropa, Nordamerika och Australien, att svälta. "- North Texas State University professor Peter Gunter.

7. "Inom ett decennium måste stadsbor bära gasmasker för att överleva luftförorening ... 1985 kommer luftföroreningar att minska mängden solljus som når jorden med hälften."- Livstidningen.

8. “Med den nuvarande ökningen av kväve är det bara en tidsfråga innan ljuset kommer att filtreras ur atmosfären och inget av vårt land kommer att vara användbart." - Ekolog Kenneth Watt.

9. ”Luftförorening ... kommer säkert att ta hundratusentals liv enbar under de närmaste åren" - Paul Ehrlich.

10. ”Om nuvarande trender fortsätter, kommer vi år 2000 att använda upp råolja med en sådan hastighet ... att det inte kommer att finnas någon mer råolja."- Ekolog Kenneth Watt

11. “Världen har kylts ner kraftigt i ungefär tjugo år. Om de nuvarande trenderna fortsätter kommer genomsnittstemperaturen i världen att vara omkring fyra grader kallare 1990, och elva grader kallare år 2000. Det är ungefär dubbelt så mycket som krävs för en istid. "- Kenneth Watt.

Minns ni den här videon?6 Kommentarer:

Anonym sa...

"Einhorn dömdes till livstids fängelse för mordet av en flickvän som “försvann” 1977 och som senare hittades "komposterad" i hans garderob."
Man måste förstå att han värnar "livet" och det är dessa omsorger som är hans yttersta drivkraft.
/SB

Argus sa...

”Civilisationen kommer till sitt slut inom 15 till 30 år, om inte omedelbara åtgärder vidtas mot mänsklighetens problem."

Det är väl den utvecklingen vi ser i västvärldens förorter?

Unknown sa...

Det er godt, at der er nogen, der gemmer på disse citater. Jeg husker også stort opsatte artikler i 80'erne, vistnok i Berlingske Tidende, der viste, at næsten hele Holland ville stå under vand inden år 2000 på grund af den manneskeskabte globale opvarmning. Er der nogen, der har nogle gode citater fra profeten Al Gore.

Berit sa...

Gores film är ett bra exempel på hans felaktiga förutsägelser. En brittisk domare sade att de borde inte visas för skolbarn därför att så mycket var fel.
Här är 8 :
http://www.theblaze.com/contributions/8-highly-inconvenient-facts-for-al-gore-10-years-after-his-infamous-movie/

elina sa...

Nog finns risken att vi går under, det är inte söndagsbiffen som bär skulden. En del av våra svenska förorter är redan på gränsen men det är inte vädrets fel.
Jag tycker förstås att vi ska vara rädda om våra resurser. Inte flyga runt i världen och domedagspredika till exempel utan plantera träd hemma, eller städa skräpet i skogen i stället.
PS. Har planterat 1000 träd i Afrika så jag friskriver mig och åt biff igår utan dåligt samvete. Och jag flyger till barnbarnen för jag har inte råd med tåget.

Berit sa...

Njut av dina biffar och flygresor Elina.
Klimatförändringsagendan har inte något med miljön att göra utan handlar om omfördelning av rikedom och det gör man genom att skrämma människor med lögner

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.