25 april 2017

Katastrof i Venezuela


Undrar vad socialisten Bernie Sanders säger om socialism som kollapsar än en gång? Den här gången i Venezuela.  Här är vad han hade att säga för ett år sedan:Som ni hör  - ingenting. Nu när det precis som väntat har urartat i svält och blod på gatorna, har han förmodligen inget att säga nu heller. Men jag kan gissa vad han tänker:

Venezuela gör det inte på rätt sätt. Jag skulle slå till så hårt mot kontrarevolutionärerna, att de inte ens skulle drömma om att dra mig ut ur mitt palats för att hänga upp mig på en lyktstolpe, som de är på väg att göra med Maduro. "

Media bagatelliserar och i flesta fall ignorerar de den extrema krisen som pågår i socialistiska Venezuela under Maduro-regimen. De flesta rop på hjälp kommer från människor som ber de internationella medierna att rapportera om deras situation.
Många videos och bilder som visas - mestadels på Internet -  är fasansfulla. Miljontals människor ger sig ut på gatorna för att protestera mot en kollapsad ekonomi och matbrist,  samtidigt som de möts av stridsvagnar,  vapen och skurkar som anställs av regeringen.

Vissa medborgare är desperata och slår tillbaka. Varning - Bilderna här är grafiska och videofilmerna är också alarmerande. Media rapporterar mycket lite av detta och tyvärr ser det ut som förhållandena blir värre varje dag.

Marxister/Socialister varnar alltid för att utan ett stort statligt inflytande går samhällen över styr.
Men vi har sett om och om och om igen att det inte är sant. I själva verket är det så att där regeringen har en lätt hand och rättssäkerheten upprätthålls, resulterar det typiskt i välstånd.


Om och om igen se vi att i länder där Marxist/Socialismens inflytande ökar, förvandlas de med tiden till ett rent helvete.  Sovjetunionen , maoistiska Kina, Kambodja under Kamer Rouge, Nordkorea, Kuba, och nu Venezuela.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.