18 april 2017

Kriget som Trump inte verkar se

Det ser ut som Trump nu följer samma rutt som tidigare presidenter.

Regeln verkar vara att ju längre bort statliga konflikterna pågår och ju mer främmande de inblandade människorna är,  desto mer är det USAs ansvar att lägga sig i och göra det värre.
Syrien har verkligen fått känna på det.  Damaskus är nästan 10000 km från DC, men nu kräver en ännu mer avlägsen plats USAs fullständiga uppmärksamhet.

Pyongyang är 11000 km bort och alla krigshetsares blickar är riktade mot den koreanska halvön och ingen verkar intresserad av inhemska angelägenheter.
Det är mycket lättare att ignorera konflikter därhemma och Kalifornien kvalificerar fortfarande tekniskt som inhemskt territorium, även om det kan ifrågasättas.  Striden som ägde rum i Berkley under helgen har allvarligare konsekvenser för amerikaner än frågan om vilken grupp av Mellanöstern-rebeller som ska bombas i morgon.Sammandrabbningen ägde rum mellan maskerade bolsjeviker och de människor som bara för en generation sedan helt enkelt skulle kallas vanliga amerikaner.
Båda sidor kom redo att slåss, men inte så redo som de kommer att vara nästa gång de drabbar samman. Krig leder alltid till upptrappning, så nästa gång blir det något värre än pepparspray och flaggstänger .
Vänstern är sedan länge van vid att segra - fega veklingar sluter sig samman till en mobb -  men det är inte exakt vad som hände denna gång. Resultatet var ganska förvånande - för Vänstern mer än någonsin.

Deltagare i ett Trump-rally - där Trump numera bara verkar vara en symbol och ursäkt för konfrontation -  väntade och attackerades av kommunisterna, i vanlig ordning.  Men denna gång följde man inte manus.
 I stället för misshandlade, medvetslösa och gråtande konservativa, möttes mobben av aggression och motattack. Och när gatustriderna reducerades till individuella slagsmål segrande  MAGA-krafterna  (make America great again). 

Det ska bli intressant att se hur mycket längre det kommer att pågå: Amerikanska trupper slåss i utländska krig, medan det amerikanska folket slåss på sina egen hemmaplan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.