29 april 2017

Kritisera rödljus, böter 500 dollar

Efter att Mats Jarlströms fru fått böter för att ha kört mot rött ljus,  ifrågasatte Mats det automatiska trafikljussystemet och föreslog en ändring.
 Han började skriva och tala offentligt om hur rödljuskameror inte var inställda på rätt sätt och allmänheten var intresserad av hans idéer. Lokala nyheter täckte hans historia och han presenterade sina beräkningar vid en nationell konferens för Institute of Transportation Engineers.Men det var inte populärt bland de styrande i den byrå i Oregon som bestämmer om man kan kalla sig ingenjör eller inte.

Efter en tvåårig utredning bestämde  agenturen att Mats måste böta $ 500 för att han inte har “ingenjörslicens”.   Om han fortsatte att kritisera trafikljus kunde han åläggs tusentals dollar i böter och upp till ett års fängelse för “olicensierad tekniker-utövning.”  Att den svenskfödde Mats är elektronikingenjör räknas tydligen inte.

Byrån tänkte att de kunde skrämma sitt offer med böter, men Mats visste vad han skulle göra.  Han vände sig till Institute for Justice. Som ett resultat av det kommer chefen för licens-byrån,  som bestämde sig för att stödja det tjockskalliga beslutet, att upptäcka att hans statliga verk får mer dålig publicitet än vad han någonsin kunde tänka sig.  De har ingen aning om hur effektivt Institute for Justice är, när det använder sig av historier som denna för att samla in pengar.
Man kan ju tro att,  "ingen i en statlig myndighet kan vara så dum”,  men så är det inte. Det finns tjänstemän i statliga verk överallt som är minst lika dumma. Och de har makt och de kan inte låta bli att visa att de har det.

Detta ärende kommer att kosta den statliga byrån en hel del pengar och de kommer att bli utskrattade och Institute for Justice får enorm publicitet.
Staten kommer inte att ge sig. Tjurskalliga dumma beslut försvaras alltid.

     "När en byråkrat har fattat ett beslut,  kommer hans överordnade alltid att försvara det. För om man inte försvara det, skulle det visa att byrån anställer dumbommar och ger dem makt.
Detta skulle inbjuda till politisk granskning som man inte vill ha.


1 Kommentarer:

Argus sa...

Jeeeezzz, vad stryk Oregons Deep State kommer att åka på. Att ge sig på "The First" borde alla vettiga politruker hålla sig ifrån. Även om kongressen röstar för en förändring kommer de aldrig att få med sig alla femtio delstater som det kräver. Det senaste tillägget tog inte fullt 203 år att ratificera. Man skyller på att man "glömde bort" det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.