09 april 2017

Mer funderingar….

…om vad vi aldrig får veta.


Under sin kampanj lät Trump oss tro att han var en kille som ville alliera sig med Ryssland - och möjligen Syrien - mot ISIS och al-Qaida.  Nu har han gjort en fullständig helomvändning.

Det är en besvikelse. Man kan inte ursäkta honom med att han kanske var omedveten om att Syrien använt kemiska vapen tidigare, med tanke på den publicitet som Obamas ökända "röda linjen" fick.
Och det är inte bara en politisk “felsägning” utan en fullständig 180 graders ändring.
Vad orsakade det? Det kan inte bara varit bilderna av döda barn.

Trump själv dödade barn i en raid mot Jemen för två månader sedan. Anser han sig själv vara en krigsförbrytare för det?

Så vad var det egentligen som hände? Vad som pågår bakom kulisserna är alltid mer intressant än den idisslade version som presenteras av myndigheterna. Tyvärr kan vi bara spekulera.

Går han Israels ärenden?
Israel har alltid betraktat de shiitiska regimerna (som Syrien och Iran) som ett mycket allvarligare hot, än den mer primitiva sunni-rörelsen  (som ISIS och al-Qaida). Har Israel någon hållhake på Trump som vi inte vet något om?

Det är också möjligt att Trump ville visa sig vara en mer dynamisk ledare än Obama - som talade om den "röda linjen", men inte gjorde någonting åt det.

Vilken roll spelade svärsonen Jared Kushner i allt detta?
Det är ingen hemlighet att han och Stephen Bannon inte drog jämt och att Bannon gynnade en “America First policy” medan Kushner förespråkade en policy för mer inblandning i Mellanöstern.

Det enda vi egentligen med säkerhet vet, är att vi aldrig kan vara säkra på vad som hände bakom kulisserna, eller vad som rörde sig i Trumps huvud när han ändrade sig så abrupt.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Inte underligt att socialisterna och den övriga vänstern jublar.

Anonym sa...

Hörde denna intervju med McMaster av Chris Wallace. Den gav mig kalla kårar utefter ryggraden. Denne McMaster är livsfarlig för Trump och Amerika och Trump måste snarast byta ut honom om han skall få ordning på sin utrikespolitik.
McMaster går ju globalisternas ärenden och verkar helt inriktad på att byta ut Assad, som han tror kommer att kunna gå samtidigt som man bekämpar IS, fast det senare verkar inte vara så högt prioriterat. Han verkar tillhöra den skara som liksom McCain beväpnat alla "moderata rebellgrupper i Syrien (vilket visade sig vara jihadistiska terrorister).
Det finns risk för att lampan släcks helt för Trump om han inte slänger ut McMaster och tar tillbaka Michael Flynn och Steve Bannon.
/SB

Anonym sa...

Oj, jag glömde att posta länken med McMaster. Här kommer den: https://www.youtube.com/watch?v=RVyfbxhfj7c
/SB

Anonym sa...

Det händer mycket skumma saker i Trumps administration för närvarande. Roger Stone påpekar i Infowars för Alex Jones att han funnit ut hur Trumps svärson Jared Kushner ger olika negativa textmeddelanden om Steve Bannon till Joe Scarborough på MSNBC, vilket för mig är likställt med förräderi och undergrävande verksamhet. Och dessa meddelande ger han till en kanal som smutskastat och motarbetat Trump på det mest avskyvärda sätt. Tyvärr är Trump känslomässigt bunden till sin dotter Ivanka och också därför till sin svärson och kommer inte att kunna handla rationellt.
Och hur pass sant är nu detta, frågar man sig? Jag kan naturligtvis inte gå god för det men litar ganska mycket på Roger Stone som är en människa som inte är rädd för att säga sanningen och också blivit utsatt för förgiftningsförsök från etablissemanget för sin sanningsiver. Så detta om Kushner skall man nog fundera över.
https://www.youtube.com/watch?v=FBXxaziY_gE

/SB

Anonym sa...

Jag har nu kollat upp vem Joe Scarborough är på MSNBC. Han är den otäckaste av alla liberala MSM-journalister (trots att det på Wikipedia står att han varit republikan). Han stinker av smuts och ohederlighet. Och honom har Jared Kushner ständig brevkontakt med och förser med elaka kommentarer om Steve Bannon, enligt Roger Stone. Det låter inte särskilt bra.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.