11 april 2017

Mera trans-trams

En gymnasieskola i Connecticut tillåter en 15-årig trans-student som identifierar som flicka att tävla i friidrott i det kvinnliga  laget.
Jag slår vad om att han väcker uppmärksamhet i omklädningsrummet och duscharna..


Tränaren för Cromwell High School är mycket nöjd med Andraya Yearwood, som springer mycket snabbare än de biologiska flickorna, vilket gör henne till en stjärna.
Andraya sprang 100 meter på 11,99 sekunder och 200 meter på 26,34  under säsongens första tävling, vilket resulterade i en första plats i båda grenarna.

”Jag har en spektakulär kvinnliga idrottare,” sade lagledaren Brian Calhoun till Hartford Courant-tidningen. ”Det finns inget mer att säga. Att tala om det på något annat sätt kan skapa problem.”

Andraya säger att hon hoppas att ”inspirera människor, men inte bara med löpning.”
”Jag hoppas att det inspirerar människor att inte hålla tillbaka bara för att du är rädd för det,  eller om det är första gången du gör det, eller på grund av andra människors negativitet”, sade hon.

Andrayas mamma, Ngozi Nnaji, sade att kritikerna bör sluta fokusera på hennes barns biologi medan de tittar på tävlingarna eller tar del av resultaten.

Jag vet att de kommer att säga att det är orättvist och inte riktigt, men min åsikt är:  Varför inte. Hon tävlar och tränar och ger allt baserat på hennes kunskaper. Låt det vara nog. Låt henne göra det, och var stolt över det.

Om all damidrott öppnas för dem som identifierar sig som kvinnor, oberoende av genetik, biologi, muskelmassa, fysiologi, hormoner och benstomme,  med andra ord oavsett kön, kommer vi att se många fler flickor och kvinnor som inte kan konkurrera på grund av fysiska skillnader mellan män och kvinnor. Detta är inte bara orättvist men det kommer också att göra kvinnlig sport helt ointressant.


2 Kommentarer:

Berit sa...

Argumentet brukar vara: “Jag känner mig som en flicka”.

Så….”Hur känner sig en flicka?”

elina sa...

Eftersom många som ropar i media anser att det inte finns biologiska skillnader, det är bara social påhitt, borde väl herr- och damidrotten slopas och alla tävlar i samma grupp.
Men så märkligt vilket liv det brukar bli om vinnaren är man och den kvinna som vann "kvinnoklassen" fick inte lika fint pris. Brukar ske på Vasaloppet när totalvinnaren får en bil och det är hittills en man.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.