22 april 2017

Peter van Buren: Inget krig i Nordkorea


Jag är ledsen om jag gör många människor besvikna, men det kommer inte att bli krig med Nordkorea.

Nej, nej, Trump kommer inte att börja ett krig där. Och nej, Kim Jong Un kommer inte att börja ett krig där.  Det kommer inte att hända, trots en grupp “besserwissers” som verkar tro att krig är nära förestående.

Låt oss börja med det uppenbara. Ett krig på den koreanska halvön gagnar ingen och är verkligen, verkligen illa för alla.

Varje konflikt betyder slutet för Nordkorea och slutet på Kim-dynastin. USA kommer att vinna varje strid, kärnkraft eller inte,  och Kim och alla med någon makt eller pengar i Norr vet det.
Nordkorea har ingen anledning att starta ett krig som kommer att sluta med deras egen undergång.
 De som har makt och pengar där vill inte ge upp dessa saker.

Samma sak med Sydkorea.  Det kommer också att förstöras helt eller delvis, och skulle de mot förmodan överleva kommer de att översvämmas av flyktingar som kommer att fly från det som finns kvar i Nordkorea.  Kina kommer inte att vilja ha krig av samma skäl, plus förlusten av den buffert som Norr representerar,  plus att de inte vill ha en radioaktiv ruin vid sin gräns.

USA vill inte ha krig på grund av allt ovanstående, samt sannolikheten att allierade Japan kommer att bli lidande;  den troliga globala ekonomiska depressionen som kommer att följa och/eller att ingen i Washington vill ta risken att nordkoreanerna kanske har en ubåt som kan ta sig nära nog till Hawaii och leverera en "smutsig bomb,"  eller att ett “självlysande” Nord inte kommer att orsaka en världsomspännande radioaktiv klimatkris.

mera här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.