07 april 2017

Slå på krigstrummorna


Här är vi nu vid 100-årsjubileumet av den amerikanska krigsförklaringen mot Tyskland, och det är som om vi inte lärt oss någonting.
Trump Tweet in 2013: "We should stay the hell out of Syria, the 'rebels' are just as bad as the current regime. WHAT WILL WE GET FOR OUR LIVES AND $ BILLIONS?ZERO"
Trump to CNN in 2017: "You are fake news."
Trump yesterday: CNN is right! We need to intervene in Syria!

"Gårdagens kemiska angrepp i Syrien, en kemisk attack så fruktansvärd mot oskyldiga människor, inklusive kvinnor, små barn, och även babies.  Deras död är en förolämpning mot mänskligheten. Dessa avskyvärda åtgärder av Assad regimen kan inte tolereras", sade Trump.
"Min inställning till Syrien och Assad har förändrats mycket", tillade han.

Är Trump dum,  eller hittade han ett hästhuvud i sängen i går morse?

Under tiden finns det faktiskt en handfull personer som försöker stoppa ångvälten.
Kongressledamot Thomas Massie i en intervju med  CNN sade att han inte för sitt liv kunde förstå vad Assad skulle kunna vinna på en kemisk attack som den där, och att vi egentligen inte vet säkert vad som hände.

En ganska vettig uppfattning med tanke på att i stort sett varje historia vi har fått höra om Mellanöstern under de senaste 15 åren har visat sig vara kompletta b.s.

Kongresskvinnan Tulsi Gabbard (HI-02, Democrat!) gjorde följande uttalande idag (4/6/17) efter att USA lanserade militära angrepp mot syriska regeringen.
”Det gör mig arg och ledsen att president Trump har tagit råd av krigshökar och eskalerat vårt illegal regimskiftes-krig för att störta den syriska regeringen. Denna upptrappning är kortsiktigt och kommer att leda till fler döda civila, fler flyktingar, förstärkning av al-Qaida och andra terrorister och ett eventuell kärnvapenkrig mellan USA och Ryssland.

”Denna administration har agerat vårdslöst utan att bry sig om ödesdigra konsekvenser av USA;s  attack mot Syrien och utan att vänta på bevis från platsen för kemisk förgiftning. Om president Assad verkligen är skyldig till detta fruktansvärda kemiska angrepp på oskyldiga civila, kommer jag att vara den första att kräva att han åtalas och att det verkställs av International Criminal Court.  Men på grund av vårt angrepp på Syrien, är det kanske inte möjligt att genomföra en undersökning.  Och utan ett sådant bevis, kommer en fällande dom att vara mycket svårare

Jag kan inte fatta att det finns analytiker som vill trissa upp kriget mot Assad. Vad sjutton kommer det att åstadkomma? Bombningar drabba ännu fler civila, möjligen också amerikanska trupper, som vi officiellt inte har där. och ’moderata rebeller’ som vi gör anspråk på att stödja. För att inte nämna en och annan ryss…
Hur kommer det att påverka internationella relationer? Detta är en sådant McCain/Democrat/ Soros -bedrägeri, att jag kan inte förstå att Trump går på det.

Argumentet från Högersidan är att Trump kommer att “verka svag om han inte ger order om ett krig och attack’. Vilket innebär att vi är villiga att gå i krig baserat på att ’rädda ansiktet’ ???

Detta kommer naturligtvis också leda till försämrade relationer med  Ryssland, Iran och hela kalifat-agendan i Mellanöstern. Om detta trissas upp mer kommer det att leda till WWIII. Och det är helt enkelt inte acceptabelt.

Var finns bevisen? Trump kräver bevis för inrikes och utrikes-konspirationer, men han kräver inte bevis för att Assad är den skyldige. Han verkar basera sitt beslut på sådana media-citat som ’Assad har använt kemiska vapen mot civila’. Detta är samma president som tidigare förklarat att media är inkompetent och fejkade.

Fråga folket - inte politikerna. Detta är inte vad vi vill! Detta kommer att undergräva allt och tillgodose Soros agenda.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Herregud var ska detta sluta? Vill verkligen Neocons i USA ha ett krig med Ryssland som ofelbart kommer att leda till både USA:s och Rysslands förintande? Kanske detta är historiens öde att de vita människorna i norr förintar sig själva och resten av världen? För vem kommer att överleva den atomvinter som drabbar världen efter att Ryssland och USA bekämpat varandra? Man kan undra varför vi europeer har den dödslängtan att förinta varandra och alla andra med våra fruktansvärda vapen? Har man inte lärt något av historien...Nu efter terrordådet i Stockholm och när Trump släckt allt hopp om en fredligare värld så känns det som världen verkligen närmar sig katastrofen...

Benny

robban sa...

känns lite arrangerat över lag hela grejen, skulle tippa på att det hela har med att visa kinas nisse som är på besök i staterna att usa menar allvar med nordkorea mer än att faktiskt göra något åt syrien
förövrigt så är tydligen tomahawk- missilerna totalt värdelösa då mer än hälften inte kom fram över huvud taget. inte illa pinkat med tanke på vad de kostar styck

Unknown sa...

Bra skrivet

Knute sa...

I nat angreb amerikanske krydsermissiler (Tomahawk) angiveligt Shayrat-luftbasen i Homs. Allerede i morges kom de første meldinger i vestlig MSM om, et omfattende “straffeangreb”, der havde “udslettet” en hel lufthavn totalt. Derfor var vi noget overraskede, da tabstallet blev opgjort til syv syriske soldater på en base, der normalt bemandes af hundredevis. Syv soldater er hvad der dør, på en fredelig dag i Syrien.

Trump er hverken utilregnelig eller vanvittig, men ekstremt strategisk, politisk intelligent (og kynisk). Han ved præcis, hvad han gør, og hvorfor. Intet her er tilfældigt, impulsivt, eller uden overvejelser. Og han nyder, at gøre det her imod Obama, uden faktisk at gøre noget som helst.

Der udover er en verbal/fiktiv konflikt med Rusland og Syrien, bestemt ikke noget, der skader Trump politisk i USA, hvor hans administration længe har været kritiseret af establishment for mangel på samme. Så vidt, som at han skulle være en købt og betalt dukke, som Putin skulle sidde i Kreml og fjernstyre. Rusland og Syriens reaktioner, har da også været dimensioneret tilpas efter “angrebets” militære slagkraft. Rusland vil opsige en symbolsk papirerklæring om forebyggelse af utilsigtede hændelser med USA, og opruste Syriens luftværn yderligere. Syrien protesterer over suverænitetskrænkelsen, og vil fortsætte med, at “bekæmpe terrorisme”.

https://syrienblog.net/2017/04/07/obama-angrebet-syrien/

Anonym sa...

Så har tyvärr Trump sällat sig till Obamasocialisternas krigshetsare. RINO´s och andra Trumphatare har verkligen lyckats att köra kniven i honom ordentligt.
Tack Berit för en bra analys.

robban sa...

kan ju ha varit ett smörjmedel för att få div neocons att rösta för den nya HD. låter lite simpelt med det kanske är så larvigt

Berit sa...

Jag är glad att ni gillar mitt inlägg!
Det tog 77 dagar för det gamla gardet att knäcka Trump.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.