08 april 2017

Vart bär det hän?

Från vad jag kan förstå, efter att ha läst många bloggar i dag, är att det finns ett enormt incitament för Assads fiender att dingla en gas-morot framför USA: s ansikte,  så att de kommer och städar upp och tar bort en regional rival.

För  ISIS skulle naturligtvis aldrig använda gas mot människor, eller hur?

Assad strider mot ISIS och/ eller al-Nusra och de skulle bli Assads efterträdare och inte någon enorm så kallad moderat.
 Så vem är de “goda gossarna” i Syrien? Och hur många dollar och döda ska USA offra för att ge dem makten? 
Och vad, förutom gravstenar och plattityder kommer vi att få?

Det som är mest oroande är den arrogans och fullständiga avsaknad av kostnadsmedvetenhet som uttrycks av krigshetsarna.  Skattepengar och soldaters liv är helt ovidkommande för politiker som uppmanar till krig - kanske därför att de inte själva behöver riskera sina egna liv.

Men det är mer än så, som står på spel. Trappa upp en situation tillräckligt mycket med kapabla motståndare och medborgare och städer kan fullständigt utplånas. 

Kina och Ryssland är kärnvapenmakter. Hittills verkar de tack och lov vara vuxna nog att hantera USAs vredesutbrott .
Kim är en annan historia.  Man tror att Nordkorea är kapabel att leverera en EMP attack mot Amerika.
Tror man att det går att stoppa det genom en räd mot Pyongyang ?  Vi måste kanske ägna resten av våra korta liv åt  att ta reda på det - 290 miljoner döda amerikaner skulle bli följden av ett felaktigt beslut. 
Det verkar som om varje ny amerikansk president måste bevisa hur macho han är genom att bomba araber.
Vid det här laget är det nästan en ritual.  Den amerikanska allmänheten älskar det.

Vi har just sett hur USA har skickat 59 eller 60 kryssningsmissiler för 1.5 millioner dollar styck, till ett syriskt flygfält för att uttrycka president Trumps upprördhet efter att ha sett skadade barn, vilka påstås ha förgiftats vid en gasattack orsakad av syriska regeringen. 

Men herr president, vad sägs om alla dessa irakiska, syriska och afghanska barn som dödats av amerikanska B-52 och B-1 bombplan ? Eller förstörelsen av den irakiska staden Fallujah där USA använde förbjuden vit fosfor och brände både stora och små.

Jag är inte pacifist -  jag anser att människor bör kämpa för vad som är viktigt: deras hem, familj och nation.
Låt mig veta när Ryssland eller Syrien hota dessa saker.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Socialisterna blev alldeles häpna och förstummade över Trumps utfall mot Syrien. Mycket oroande!!!

Anonym sa...

Det hade varit bättre om Trump hade sörjt för att avslöja Obama sympatisörernas bedrägerier mot det Amerikanska folket.

Anonym sa...

När man drog igång attacken mot IS i Mosul för några månader sedan så la B52:or bombmattor som dödade tusentals civila. Inte mycket upprördhet i media över detta dåd som ju var långt värre än något som Assad påstås ha utfört. Men det är väl så att "demokratiska" bomber anses "finare" att bli dödad av, anser nog media. För offren som drabbas kan det nog kvitta vem som bombar dom i bitar, de dör ändå. Och om deras död inte kan användas som politiskt slagträ, som i Syrien, så anses det nog som ett nödvändigt offer om de råkar vara i vägen för USA:s bombmattor. Och eftersom det pågår en massaker i Mosul så passar det ju bra att flytta fokus så att inte de få oberoende media som finns kvar börjar uppmärksamma slakten av civila i Mosul.

Benny

Anonym sa...

Benny
Trumps snabba utspel är mycket oroväckande och illavarslande. Det kommer samtidigt som han slängt ut Steve Bannon och i stort sett tystat KellyAnne Conway, som var de som främst hjälpte honom att vinna valet.
Istället har han lutat sig mera och mera emot Jared Kushner, sin svärson, och blivit sin egen dotters känslomässiga gisslan. Det kan aldrig vara bra. Kushner skall naturligtvis ut och Steve Bannon in. Som jag förstår är Kushner inte anti-globalist utan kan tänkas sympatisera ganska mycket med Neocons bland republikanerna.
Jag tolkar Trumps handlande som väldigt impulsivt och orsakat av att han förmodligen känt sig väldigt pressad av utredningen om förbindelser med Ryssland, som naturligtvis bygger på osanna beskyllningar, men dock kan vara nog så besvärande. Speciellt med en FBI-chef som är helt opålitlig och lierad med Clinton och demokraterna sedan decennier.
Antingen halkade Trump på grund av denna press eller också är detta ett led i en långtgående förändring av politiken. Men oroväckande är det. Man får hoppas att hans oberäknelighet gör att han hoppar tillbaka till rätt spår, dvs. ned med globalisterna och krigshetsarna.
/SB

Anonym sa...

Tror att många underskattar President Trump och hans känsla för strategi…
Övertygad om att han i och med anfallet, det mycket begränsade, helt enkelt blandade ”kortleken” för att ge sig en bättre hand än tidigare… Han har större ”fiskar” att rensa än Assad i Syrien…

Detta klipp kanske kan belysa detta. Framtiden kommer att visa hur det ligger till…

Trump’s Machiavellian Tomahawk Kabuki Theatre
https://youtu.be/NU2TapgWl-A

Anonym sa...

@ Anonym
Jag är enig med Black Pigeon i analysen Kabuki Theatre. Det var ren taktik från Trumps sida. Men att han överhuvudtaget behövde vara 'taktisk' här är ett svaghetstecken och jag tror inte alls att detta stärker honom. Tvärtom. Det var ett misstag som han måste korrigera om han inte skall mista sitt stöd bland den amerikanska befolkningen.
De närmaste åren kommer att bli skakiga, och jag kommer att stödja honom fullt ut. Men jag kommer att ha åsikter när han begår misstag - och han kommer att begå många, många men ända komma ner på fötterna som en katt med nio liv.
Trump är allt vi har. Utan honom finns det bara köp- och säljbara politiska broilers. Och de är alla värdelösa - först och främst för sin inkompetens och girighet, men också för sin feghet.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.