06 april 2017

Vem och Varför?


Det rapporteras att kemiska vapen har använts i Idib, Syrien och dödat över 70 personer inklusive många barn. En fasansfull grym handling.   Så vem tjänar på det och vem är ansvarig? Det är frågan.

Detta är vad jag kan hitta:

I februari 2017 kontrollerades Idib av två rebellgrupper som ursprungligen arbetade tillsammans mot Assad -egimen; Jabhat Fateh al-Sham (JFS) och Ahrar al-Sham.
JFS kallades tidigare el Nusra, och var en grupp närstående till al-Qaida och som ursprungligen stöddes av USA, tills alternativa media påpekade att el Nusra faktiskt var skurkarna och att Obama-regimens stöd var lite underligt.  Så därför ändrade man sig och kallade dem en terroristgrupp.

I februari började också de två rebellgrupperna slåss mot varandra om makten.
 “Det internationella samfundet” var generade över att det avslöjades att de stödde en grupp som jobbade ihop med al-Qaida och gav order till andra rebellgrupper att distansera sig från JFS.
FN uteslöt dem också från fredssamtal, vilket gjorde dem mycket “irriterade”.

Så vi har två motståndare som styr delar av Idib - den ena är ett “dotterbolag” till al-Qaida och ändå hävdar McCain och hans krigsmånglare att : "Det är regeringen som gjort det !! Hmmm.

Sex olika rebellgrupper slog sig samman mot JFS och de var också “irriterade” och som ett resultat av detta har stridigheterna varit omfattande sedan februari - vilket ledde till massiva amerikanska drone-bombningar mot JFS, vilket dödade 100 av deras ledande krigare.(och många civila, barn och vuxna)
  Nu finns det nog 20-30 olika fraktioner av rebeller som är splittrade i sin lojalitet mellan antingen ISIS, al-Qaida, eller vad vi kallar ’moderata’.
Ledare i de olika fraktionerna kämpar rutinmässigt efter mer makt och splittringar uppstår nästan dagligen vilket gör att grupperna hittar på nya namn.

En ny konferens var planerad i Bryssel i början av april, för att avgöra Syriens öde.  JFS är  inte inbjuden till den heller.
Den fjärde april inträffade den kemiska vapenattacken och media hävdar omedelbart att det var Assad regeringen som var skyldig. Varför? Eftersom det är en enkel förklaring som inte kräver någon granskning.
I själva verket har det hänt två gånger tidigare att kemiska vapen-attacker inträffat strax innan stora fredsmöten.  En gång  2013 och också 2016. Motivet är att se till att landet destabiliseras och förblir i kaos.
I attacken 2013  använde Khan al-Assal samma "sarin gas”  i ett statskontrollerat område i Aleppo  och dödade civila och regeringsstyrkor. Varje gång det sker en kemisk attack skyller rebellerna  på regeringen och regeringen skyller på rebellerna.

Med tanke på att många nu trycker på, för att ge Syrien tillbaka till Assad, är det inte logiskt att han skulle ge order om en attack. Men ingen kan veta säkert eftersom fingrarna omedelbart pekar åt olika håll - precis som med Madame Rice i USA ...

Det sägs att The Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPWC)  övervakade en fullständig förstörelse av alla kemiska vapen i den syriska regeringens ägo i september 2013.

Uppfattningen att rebellerna, aka al-Nusra, är oförmögna att tillverka en kemisk bomb är löjlig.
År 2013 rapporterade CNN att det är ett välkänt faktum att al-Qaida tillverkade kemiska vapen så långt tillbaka som 2006 och använde dem i Irak. Och enligt CIA, fanns det vid den tiden inga tecken på att al-Qaida tänkte sluta med det.
Samma år rapporterades också att Assad hade förlorat kontrollen över Aleppo och att kemilaboratorierna plundrades och förstördes och de misstänkta plundrarna var al-Nusra.

Rapporten säger bl.a:
"Det faktum att denna plundring ägde rum i Aleppo där upproret - och i synnerhet Al Nusrah- är mycket starkt tenderar att bekräfta att al-Qaida potentiellt kan vara i besittning av kemiska ämnen”

Så, både CIA och FN stipulerar att al-Qaida och al-Nusra har haft tillgång till kemiska vapen i Irak under 2006 och återigen i Syrien 2013.  OPWC hävdar att de övervakade eliminering av alla regerings-kontrollerade kemiska vapen 2013. Och vi har sett flera kemiska vapenattacker efter det.
Dessa attacker har också inträffat strax före ett fredssamtal.  Det senaste skulle gynna Assad.

Även om Assad inte lämnade över alla sina kemikalier, ”Vem har MOTIV?” Det är vansinnigt att dra slutsatser utan att utvärdera sanningen och bevis. Men Media är omedelbart redo att agera som domare, jury och bödel.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Sannolikt är detta en false-operation iscensatt av USA, kanske med stöd från Israel/Saudiarabien, för att därmed anse sig ha "rätt" att agera,
Motsvarar "bevisen" i Irak.

Berit sa...

Du har säkert alldeles rätt. Det kan också vara iscensatt för att få slut på spekulationerna att Trump är "kompis" med Putin. Att mängder av människor dödas och skadas är det ingen som bryr sig om.
Minns detta från 2001:
Lesley Stahl on U.S. sanctions against Iraq: We have heard that a half million children have died. I mean, that’s more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?
Secretary of State Madeleine Albright: I think this is a very hard choice, but the price–we think the price is worth it.

FkDahl sa...

Det här klippet är intressant. En sann gasattack, precis vid gränsen till Israel, mot Syriska soldater. Inte ett pip i media.
https://www.youtube.com/watch?v=1_V0fIf3MKU&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D1_V0fIf3MKU&has_verified=1

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.