10 maj 2017

Det var på tiden!

President Trump har avskedat  FBI-direktören James Comey över hans hantering av Hillary Clintons e-mailutredning.

 President Trump  har uttryckt missnöje med Comey i flera frågor, bland annat hans hantering av utredningen av eventuell samverkan mellan valkampanjen och den ryska regeringen.

Men presidenten har varit särskilt kritisk av Comey för hans beslut att inte åtala presidentkandidaten Hillary Clinton under kampanjen 2016, för att hon misskötte sekretessbelagd information på sin privata e-postserver och i dag utmynnade den frustrationen i att Comey avskedades.

Avsked på grått papper!

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Vill man veta hur politiken fungerar i verkligheten kan man lämpligen läsa denna länk: https://spectator.org/democrats-get-their-wish-trump-fires-comey/
Hänsynslösa "ormar" (demokrater) ödelägger landet med hjälp av utplundrade skattepengar. Inte konstig amerikanerna röstat fram Donald Trump. Kan President Trump hjälpa oss att sanera Sverige är det nog många som kommer att skänka honom en tacksamhetens tanke.
SU

Argus sa...

"Drain the Swamp" har börjat? Framgångsrik problemlösning startar alltid med det största eller mest skadliga problemet. Detta kommer att skicka en tydlig signal igenom den amerikanska statsförvaltningen och få måhända en och annan "liberal" att tänka efter en gång till innan de låter sina politiska preferenser styra sitt arbete. Pengarna är viktigare än principerna för de flesta "vänsterliberalerna".

Anonym sa...

Berit,
detta kom alldeles försent.
Hade han gjort detta med en gång samtidigt som han bytte ut CIA-chefen Brennan, så hade han sluppit den löjliga men förödande kampanjen om Rysslands påstådda inblandning i valkampanjen. Då hade han sluppit att byta bort Michael Flynn mot McManus och slänga bort Steve Bannon.
Uppförsbacken för att "dränera i träsket" verkar nu nästan oöverstiglig. I sin administration har han nu tagit in människor från Council on Foreign Relations (ett verk av Kissinger ?), vilket är ett oförlåtligt misstag. Dessa kommer att fräta sönder hans ambitioner om att skapa ett USA "Great Again" och arbetar i hemlighet oförtrutet på att förstöra USA, vilket är en förutsättning för att skapa NWO.
Jag har inte givit upp helt ännu om Trump, men det finns anledning att vara mycket pessimistisk.
/SB

Berit sa...

Jag är också pessimistisk och vad han än gör kommer det att kritiseras och förvrängas av Dems och media

Berit sa...

Det blir en intressant dag i dag!

Deputy Attorney General Rod Rosenstein rekommenderade att Comey sparkades:
“Det är osannolikt att FBI återfår allmänhetens och kongressens förtroende förrän man har en direktör som förstår allvaret av misstankarna och lovar att aldrig upprepa dem. Efter att ha vägrat att erkänna sina fel kan direktören inte förväntas genomföra nödvändiga korrigerande åtgärder. "
Jag kan inte försvara direktörens hantering av undersökningen av sekreterare Clintons e-postmeddelanden, och jag förstår inte hans vägran att acceptera den nära universella bedömningen att han hade fel. Nästan alla håller med om att direktören gjorde allvarliga misstag, det är en av de få saker som människor med olika perspektiv är överens om."

elina sa...

Sverige gråter och påstår att alla i USA är mot det. Dagens stora klagan.

Berit sa...

Det förstår jag mycket väl, Elina. Man gråter nog över allting som Trump gör.

Anonym sa...

Berit,
Trump kan naturligtvis fortfarande få skutan på rätt köl. Om han låter sitt justitiedepartement självständigt utreda Hillery Clintons eventuella brott utan att bli motarbetad av Comeys totalkontroll över FBI, kan det komma upp mycket. Därefter kan han gå vidare och låta utreda exakt hur olika konfidentiella uppgifter läcks till pressen. Då har han kommit en bit.
Nästa steg blir att utreda vad som verkligen hände under 9/11. Idag är det alldeles uppenbart att detta var en "false flag"-operation av den trojanska hästen inom CIA/FBI för att lura George W. Bush att försöka störta Saddam Hussein samt flera andra ledare i regionen, vilket lett till sådana ödesdigra konsekvenser för hela Europa (=migrantkaoset) och framförallt för Sverige. Detta var planerat från början av den trojanska hästen men det tog mig hela 13 år att inse, tyvärr. En ny 9/11-kommission skulle sitta fint och säkert skaka om "the deep state". Men det blir kanske att hoppas på för mycket.
/SB

Berit sa...

Jag har under årens lopp vägrat tro på konspirationsteorierna och “fals flag” vad gäller 9/11, eftersom jag inte kunde tänka mig att någon/några kunde vara så infernaliskt onda och avsiktligt mörda sina egna landsmän. Vad jag emellertid lärt mig är att det faktiskt finns människor som kan göra precis vad som helst för en agenda och de ser inte sig själva som onda. “Ändamålet helgar medlen” .
Jag delar fortfarande inte din uppfattning /SB, med jag ser den numera som möjlig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.