20 maj 2017

Lördagsgodis

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit ,

För att förstå vad som händer i världen idag är det viktigt att man förstår vad som egentligen hände den 11:e September 2001 - och varför.
Sedan 9/11 har jag säkert sett video-clipsen, som visade hur de två planen som störtade in i tvillingtornen, flera hundra gånger. Från början förstod jag inte varför dessa bilder vevades på TV gång på gång eftersom tanken på hur någon med vett och vilja kunde göra så mot oskyldiga människor var smärtsam och svindlande. Men bilderna etsade sig fast. När så en av min sons vänner (en muslimsk klasskamrat) en dag hävdade att det var USAs regering som iscensatt detta dåd, så avfärdade jag genast detta som ”konspirationsteorier”. Många år senare, 2014, skulle jag dock komma att undersöka dessa ”konspirationsteorier” [men tror fortfarande inte att det är G. W. Busch eller den amerikanska regeringen].
Det visade sig att dessa ”konspirationsteorier” inte alls fördes fram av muslimer, palestinier, eller vänsterfolk (som jag trott) utan av helt vanliga amerikaner, t. ex. piloter, brandmän, arkitekter, flygvärdinnor, CIA-agenter, fysiker etc., etc. Materialet är omfattande både på YouTube och i bokform och jag vill inte trötta dig med allt detta utan bara visa vad man i dag vet om de ursprungliga 3 video-clipsen som vevades på alla stora TV-kanaler. Dessa är gjorda av Evan Fairbanks (som är en Hollywood-regissör), Michael Herzarkhani, en diamanthandlare från Los Angeles och Kai Simonson, reporter för Fox 5 men också specialiserad på ”video compositing”.
Efter att de två tvillingtornen ”träffats” av planen skickas dessa filmer omedelbart till 3 olika TV-kanaler och visas upp inom 33 minuter efter händelsen. Det är bra marscherat. Jag får dock numera känslan av att allt detta var arrrangerat i förväg och att någon på varje station i hemlighet och i maskopi med filmarna stod och väntade på filmerna.
Ta en titt på denna film och säg vad du tycker:

https://www.youtube.com/watch?v=m5Dl5jIdtdk

Det första man ser (0.25 - 0.30 minuter) är hur hela flygplanet går rakt in i hela byggnaden utan att brytas sönder på minsta sätt. Detta är helt omöjligt. När ett flygplan byggt av ett tunt skal av aluminium träffar en byggnad byggd av 40.000 ton stål samt cement så är det planet som går sönder - inte byggnaden. Fronten på dessa flygplan är dessutom inte ens byggda av aluminium utan av PLAST. Det är som att slänga ett ägg mot ett stenblock och tro att det skall bli ett hål i stenblocket och ägget komma ut helt på den andra sidan.

Vidare visar videon hur den yttre hälften av den vänstra vingen passerar bakom en byggnad som står flera hundra meter bortom Twin Towers (visningen upprepas tydligt under tidpunkt 1.10 - 1.48 minuter). Detta antyder att det rör sig om en video-animering i olika lager. Brottslingen lämnar alltid något spår efter sig, som det heter. Han hade bråttom med sin video-animering. Efter att bomberna sprängts i tvillingtornen visades dessa filmer upp endast 33 minuter senare, så det gällde att skynda på.

Deras sak blir inte bättre av att detta video-animeringsprogram från en israelisk firma, fanns tillgängligt redan i slutet av 1990-talet, och programmet förevisas här:
https://www.youtube.com/watch?v=QNXmgF2yAEc

Här är en tredje film från Kai Simonsen:

https://www.youtube.com/watch?v=Rml2TL5N8ds
Vid tidpunkten 10.10 minuter kommer planets nos ut på den andra sidan, till synes helt oskadat, pilotkabinen syns väldigt tydligt.
/SB

Berit sa...

Vi kommer nog aldrig att få veta vad som hände, men jag har svårt att köpa konspirationsteorierna. Det är hur enkelt som helst att göra en video för att “bevisa” vad som helst.
Här är en som “motbevisar” den om flight 175.

https://mylespower.co.uk/2014/05/31/the-video-911-and-flight-175-alarming-footage-shows-how-lazy-some-people-are/

Googla “easy to make fake videos of 9/11” och det finns hundratals med alla tänkbara varianter.

Vad man verkar glömma i “video-bevisen” är de tusentals människor som befann sig på plats och verkligen såg vad som hände. De överlevande, de som kan berätta om flygplan som kom emot dem och kraschade in i byggnaderna, trafikkontrollanter, alla vrakdelar; osv.

http://www.popularmechanics.com/military/a6384/debunking-911-myths-world-trade-center/

https://newsone.com/742485/the-11-most-compelling-911-conspiracy-theories/

Anonym sa...

Berit,
allt det motbevis-material som du anför känner jag till och har gått igenom sedan tidigare. Den första videon om flight 175 som mylespower lagt upp [och som jag sett några varianter på] "motbevisar" ingenting. De är bara krystade bortförklaringar. I alla fall har jag väldigt svårt att ta till mig dessa "motbevis" hur jag än vänder och vrider på huvud eller bild och kan faktiskt inte klura ut hur han menar - förutom att alla andra är "lata" till skillnad från den "superskeptiske" mylespower

När det gäller att lättheten att göra "fake videos om 9/11", så förstår jag faktiskt inte vad du menar. Det som förevisas är ju exakt dessa videos som har vevats på TV gång på gång, och inga andra. Jag vet ju vad jag sett - och det är dessa som skärskådas och befinns vara fake. Det är ju inga nyproducerade fake-videos som visas upp.
Om det nu är så lätt att göra "fake videos" om 9/11 så kanske det är lika lätt att producera sådana "fake videos" - on line. Och dessa som visades upp på nyhetskanalerna var inte tagna av några amatörer med iPhones i högsta hugg, förvånande nog, utan av riktiga proffs.
När det gäller "de tusentals människor som befann sig på plats och verkligen såg vad som hände. De överlevande, de som kan berätta om flygplan som kom emot dem och kraschade in i byggnaderna, trafikkontrollanter, alla vrakdelar; osv." så är de faktiskt inte så många om man går igenom detta material. Jag skulle tippa på en handfull - och inte fler än som skulle kunna vara en del av komplotten.
Härvidlag är det intressant att studera Evan Fairbanks video.
Hans första video saknade ljud (man hörde alltså inget ljud). Detta skyllde han på att FBI tagit bort de 5 minuter ljud som han påstod funnits. Sedan ändrade han sin historia och påstod att han faktiskt av misstag själv skruvat av ljudupptagningen. När han dock visade sin film under en minnesstund vid ett senare tillfälle, så fanns det ett mycket kraftigt ljud av flygplan pålagt (det ljud som han tidigare påstod ha slagit av), och en röst som mycket högt och ljudligt skrek "Oh, my God, an air-plane crashed into the tower" (kanske hans egen pålagda röst?). Då var det inte längre frågan om att han av misstag stängt av ljudupptagningen. Men vad gör man inte för att skapa lite dramatik?

Jag tror att vi kommer att få reda på vad som hände: FBI kan inkalla Evan Fairbanks, Michael Herzarkhani och Kai Simonsen till förhör, skärskåda deras videor och få dem att förklara sig. Sedan frågar man på vems uppdrag de arbetade och så arbetar man sig bakåt.

När det gäller din teori om att vanliga amerikaner, t. ex. piloter, arkitekter, ingenjörer, brandmän, flygvärdinnor, CIA-agenter etc., etc. skulle ägna sig åt att göra olika typer av fake-videor för att "bevisa" att detta var ett "inside job" så tycker jag att detta är en extremt långsökt och krystad "konspirationsteori". I vilket syfte ? Vad skulle dessa enskilda människor vinna på det? Förföljelse och förtal är ju vad de fått.
/SB

Argus sa...

De så kallade bevisen är simpel mekanik känd genom Isaac Newtons Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica från 1687, närmare bestämt Newtons första lag eller tröghetslagen "En kropp förblir i vila eller likformig rörelse om, och bara om, summan (resultanten) av alla krafter som verkar på kroppen är noll". Man kan enkelt demonstrera vad som hände, kasta en snöboll genom ett durkslag. Kastar man tillräckligt hårt kommer snöbollen synliges passera durkslaget, dock i desintegrerad form.

Rörelsemängden (eng. Momentum) för ett trafikflygplan i svag dykning är avsevärd. Till exempel återfanns 80% av det norska herculesplan som träffade Kebnekajse 75 meter under toppen på andra sidan bergsryggen.

Beträffande byggnaden som skymmer flygplandvingen är den rimligen framför World Trade Center annars skulle den vara delvis skymd av det bortre tornet. Det finns onekligen oklarheter, till exempel ödet för Building 7 känns skumt. Jag tror inte att 911 är orkestrerat ens av oligarker eller neokonservativa men det kan mycket väl vara så att någon eller några har avstått ifrån att ingripa.

Anonym sa...

@ Argus
”Rörelsemängden (eng. Momentum) för ett trafikflygplan i svag dykning är avsevärd. Till exempel återfanns 80% av det norska herculesplan som träffade Kebnekajse 75 meter under toppen på andra sidan bergsryggen.”
Ja, det är sant. Men jämförelsen haltar.
De delarna av planet [80%) har ju inte tagit sig rakt igenom Kebnekaise för att sedan återfinnas på den andra sidan berget utan har av kraften kastats upp i luften och sedan halkat ner på den andra sidan. Jämförelsen med snöbollen haltar också, men jag behöver säkert inte förklara varför.
När det gäller 9/11 så skall man ställa sig frågan: ”Vem tjänade på det?”

Under de senaste 10-15 åren har vi haft ständiga strömmar av så kallade flyktingar från krigszoner, Irak, Afghanistan, Syrien, Somalia, Eritrea etc., etc. som orsakats av det så kallade ’kriget mot terrorismen’. Dessa migranter (som i endast 3 procent utgörs av riktiga flyktingar i FNs bemärkelse) destabiliserar varje land de kommer till med gängvåld, kriminalitet, gruppvåldtäkter, sociala kostnader, sjukvårdskostnader, förstörd utbildning för den egna befolkningen osv.
’Kriget mot terrorismen’ startade när man påstod att de två tvillingtornens kollaps i New York berodde på att muslimska terrorister kapat 5 passagerarplan och två av dessa plan kraschade tvillingtornen. Hade det inte varit för dessa två plan hade det varit uppenbart att det rört sig om apterade sprängladdningar, apterade på ett sådant sätt och i sådan omfattning att man åstadkom ’controlled demolitions’, dvs. tvillingtornen föll rakt ner och förintades.

Någon ville alltså skapa detta kaos i vår västerländska värld och filmmakaren Aaron Russo berättar på en av sina YouTube-intervjuer att hans nära vän Nick Rockefeller på en middag 11 månader innan 9/11 (kanske under rusets inflytande ?) nämnt att det snart skulle ske en större katastrof som skulle utlösa ett ”krig mot terrorismen”, som inte kunde vinnas utan pågå i evinnerlighet. Så rätt så. Det blev som Nick Rockefeller förutspått.
År 1995 (6 år före 9/11) förekommer också i de s.k. ”Illuminati-korten” både sprängningen av tvillingtornen (dessutom på rätt nivå) och sprängningen av Pentagon. Det kan inte vara en slump. [googla på ”Illuminati the game of conspiracy 1995”, så kommer det upp]
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.