22 maj 2017

Pence talar om yttrandefrihet...

 ...och studenter protesterar

Vice president Mike Pence, före detta guvernör i Indiana, var inbjuden att hålla examenstalet vid Notre Dame-universitetet, sedan studenter och lärare protesterat möjligheten att president Donald Trump skulle göra det. Trump skulle i så fall ha blivit den sjunde amerikanske presidenten som talat vid skolan.



"Detta universitet är en ledare vad gäller yttrandefrihet och fritt utbyte av idéer i en tid  när yttrandefrihet och hövlighet tyvärr är på avtagande vid universitet i hela Amerika.  Notre Dame är ett undantag - en ö i ett hav av överensstämmelse - hittills förskonat från den skadliga våg som verkar ha översvämmat mycket av dagens undervisning. 
Medan denna institution har behållit en atmosfär av artighet och öppen debatt,  kännetecknas alltför många skolor i Amerika av tal-restriktioner, säkra zoner, nyans-kontroll, politisk korrekthet sanktionerad av administrationer - allt för att undertrycka yttrandefrihet."

Kanske är Notre Dame ändå inte ett sådant undantag. Inte alla som deltog var mottagliga för meddelandet.
Dussintals studenter lämnade lokalen i protest mot Trump-administrationen och man kan anta att de skulle ha föredragit tex. Mumia Abu-Jamal - en dömd polismördare som har hållit examenstal via video vid Vermont's Goddard College och även Berkley, för några år sedan.

Det är tydligt numera att ungdomar inte lär sig hyfsat uppförande varken i hem eller skolor.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.