04 maj 2017

Trump har börjat städa


Många av Donald Trumps kampanjlöften innebar att han skulle upphäva regler och tillståndstvång från Barack Obama-eran.
Yrkes-licensiering är en allvarlig hämsko på ekonomin och begränsar möjligheter för företagare. Hjärnkirurger bör kanske ha licens men de som flätar hår borde få jobba ändå.

Från Forbes:
“En reformation av licensiering hjälper till att göra regeringen mer effektiv och kundfokuserad.  Onödiga licensbegränsningar är ett hinder för människor som söker karriärer i licensierade yrken och särskilt för dem som söker karriärbyte eller möjlighet till avancemang.
Trumpregimen ifrågasätter nu många av dem.
 Föreslagen lagstiftning skulle sänka antalet timmar som krävs för att bli en licensierad frisör eller kosmetolog från 2 100 timmars utbildning till 1 500. Den lagen skulle också halvera de nödvändiga timmarna för massageterapeuter och nagel-lackerare med minst en tredjedel. 
Kravet på ettårig erfarenhet för att utreda om en fastighet verkligen får säljas kommer också att upphävas. Och separat lagstiftning skulle tillåta militära makar med aktiva sjuksköterskelicenser att arbeta i andra stater. “

Titlar är lite svårt ibland. Här är en godbit från en av mina favoritfilmer “the Jerk”
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.