20 juni 2017

Byråkraterna kommer att stoppa Trumps planer


President Trump har föreslagit en $ 1 trillion “boondoggle”. Ordet betyder storslagna projekt som aldrig kommer att genomföras.
Han vill spendera dessa pengar på infrastruktur. Detta kommer att sätta Obamas “redo-för-spaden-program” på skam.  Det är bara det att det inte kommer att hända, precis som det inte hände för Obama.

År 2009 lovade före detta president Barack Obama stort, att man skulle göra en översyn av infrastrukturen och att hans 800 miljarder dollar ekonomiska stimulansplan skulle ta hand om det.  Obama fokuserade på byggprojekt som kunde börja omedelbart.
I slutändan var det bara 98,3 miljarder av de $ 800 miljarder stimulansdollar som tillägnades transport och infrastruktur.  Av dessa 98,3 miljarder dollar var det bara 27,5 miljarder dollar som verkligen gick till transport och infrastrukturprojekt.

Obamas förklaring var att det tar lång tid, för det finns egentligen inte något som är “redo- för-spaden-“projekt.
När det gäller ekonomisk stimulans kan det ta år för lokala regeringar att påbörja konstruktion även när de får finansiering. Anledningen till att en så liten del av American Recovery and Reinvestment Act  från 2009 spenderades på infrastruktur är att projekten helt enkelt är för långsamma att komma igång för att ge en meningsfull stimulans på kort sikt.
Obama hade majoritet i båda Husen och väljare i panik över en lågkonjunktur.


 Det här är vad Trump har:
    För det första är han så uppbunden av särskilda åklagare och utredare att han aldrig kommer att få någonting genom Congress.  Under de kommande 3 1/2 åren kommer vi inte att se några stora Trump-politiska segrar.

    För det andra kommer byråkratin på stats-och federal nivå att se till att inte något av hans projekt lanseras, än mindre slutförs.  Även om han får igenom denna “boondoggle” i Congress, kommer han inte att få tacken för det. En annan president, förmodligen vald år 2024 eller 2032 kommer att kunna tillgodogör sig det.

Trump är frustrerad och han uttrycker det här:
“Vi är här idag för att fokusera på att lösa ett av de största hindren för att skapa denna nya och desperat nödvändiga infrastruktur, och det är den smärtsamt långsamma, kostsamma och tidskrävande processen att få tillstånd och godkännanden att bygga. som hindrar det.  Och jag kände till det också från den privata sektorn. Det är en lång, långsam, onödigt tung process.
Min administration har förbundit sig att sluta med dessa hemska förseningar en gång för alla.
 Den oroväckande väntetiden för tillstånd har medfört enorma ekonomiska problem i städer och stater över hela landet och har blockerat många viktiga projekt från att någonsin komma igång. Många, många projekt är försenade eftersom de inte kunde få tillstånd och det fanns ingen anledning till det."

Den federala byråkratins monster går inte att stoppa.  Trump kommer inte att kunna ändra det. Ingen kommer att ändra den. Bara en sak kommer att förändra det: den federala regeringens konkurs.
Den dagen kommer mycket fortare än de flesta politiker i Washington är villiga att erkänna eller ens överväga.
Den federala regeringen är en blind jätte. Det finns ingen central plan. Det finns ingen vilja i Congress att skära ner budgeten för någon av byråkratierna.  Pappersarbetet blir mer och mer omfattande.
De flesta amerikaner har ingen riktig uppfattning om den massiva makt som ligger i den federala byråkratin. Visst, de flesta vet att dessa myndigheter verkställer lagar. Men de flesta vet inte att byråerna gör mycket mer än så och att de ofta skapar lagar av det som egentligen är "rekommendation” och "vägledning".

Det här är den ”administrativa staten”, en del av “The Deep State” som i många avseenden undergräver republiken.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Så länge Republikanerna inte kan göra sig av med förrädarna Mitch McConnell, Paul Ryan Och Chuck Grassley har President Trump inte en chans!!!
De är alla tre lika USA fientliga och passar bättre på Cuba, i Guantanamo fängelset.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.