17 juni 2017

Sätt en kork i hålet


Sedan president Trump drog oss ur "The Paris Climate accord"  har vissa västliga stater i USA hotat med att de ändå kommer att följa reglerna eftersom de tror på bluffen.  Staten Hawaii är en av dem som pratar om att ansluta sig till överenskommelsen.

Men de FN-byråkrater som bestämmer villkoren i avtalet,  insisterar på att Aloha-staten måste sätta ett lock på planetens största enskilda utsläpp av kolväten ---- nämligen  'Mount Mauna Loa'.

I över 400 000 år har Mauna Loa skickat ut föroreningar i atmosfären.  Nu när “ledande forskare” runt om i världen är överens om att man faktiskt kan kontrollera klimatet,  är det dags för Hawaii att leva upp till målet och sätta en kork i hålet på denna miljökatastrof.
Det finns emellertid ett visst motstånd mot detta i staten, då många hävdar att detta naturliga underverk lockar turister och man skulle i så fall äventyra statens turistbaserade ekonomi.
   Radikala miljöaktivister å andra sidan insisterar på att Mauna Loa måste begränsas för att rädda planeten.
 Dessutom kräver mupparna att man stoppar de årliga 200.000 + flygningarna till regionen - "flygresor som inte har någon annan funktion än att ta med sig icke-produktiva turister till detta öparadis," säger de.
Det finns dock några goda nyheter här - dessa smarta vetenskapsmän och miljöaktivister kommer alla att vara döda långt innan Mauna Loa någonsin kommer att vara igenpluggad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.