29 juni 2017

Vila i frid


 CNN har grävt sin egen grav.
Det har varit ständiga skandaler och nu har en av deras producenter avslöjats på video där han medger att CNN har rapporterat felaktiga nyheter om en koppling mellan Donald Trump och Ryssland i ett desperat försök att få fler tittare.  Med andra ord har CNNs hela rysslandshistoria varit en komplett lögn hela tiden.  CNN kommer att upptäcka att när deras trovärdighet är borta är det oerhört svårt att någonsin få den tillbaka.

I  tisdags skapade Project Veritas rubriker över hela världen när de släppte video med CNN- producern  John Bonifield,  där han medger att CNN: s rysslandsberättelse är påhittad.
Om ni inte sett videon redan finns den här.

 Nu när det har offentliggjort ser jag inte hur CNN någonsin kommer att återhämta sig.  När en av deras bästa producenter erkänner att historien de levt på i flera månader är bara påhitt,  är det omöjligt att behålla föreställningen om att de är en legitim nyhetsorganisation. 

Det kommer dessutom efter att  tre CNN-journalister avskedats för att de publicerat en felaktig historia som försökt sammanknippa Trump med en rysk investeringsfond.

President Trump har varit i blåsväder många gånger eftersom han hänvisat till CNN som "falska nyheter", men efter händelserna under de senaste dagarna har han blivit fullständigt rättfärdigad - och han tog en liten hämnd med denna tweet:Om inte detta tar kål på  "Rysslands historien” vet jag inte vad som kommer att göra det.

Hela saken har varit en enorm charad från första början och de stora nyhetskanalerna har drivit det för att få tittare.
I deras iver att förstöra för Trump har de gjort vad som helst och därmed förstört sin egen trovärdighet istället.

En gång i tiden försökte de flesta vanliga journalister åtminstone låtsas att de var objektiva,  men de dagarna är förbi.  Idag är det absolut nödvändigt att vi förstår att alla har en agenda. Varje enskild person som vi ser på TV försöker få ut ett budskap.  Så istället för att ta in nyheter och underhållning passivt måste vi se kritiskt på allt.

Lyckligtvis kommer episoder som denna att väcka många människor och fler amerikaner än någonsin är trötta på lögnerna och missinformationen som de ständigt matas med.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt är det svårt att finna de riktiga kommentarerna i svenska media.
Tack Berit!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.