22 juli 2017

Andras hundar


Om det finns ett behov kommer den fri marknaden att ta hand om det, utom i New York. Där är det nu förbjudet att se efter andras husdjur om man inte har speciell licens:

Health Departments regler förbjuder alla att ta emot pengar för att ta hand om ett djur utanför en licensierad kennel - och  varnar för att en populär sällskapsdjurs-app  bryter mot lagen. ...

    [Chad] Bacon, en före detta djurskötare och forskare, erbjöd sina tjänster på appen för att hjälpa till när  han var arbetslös, men behovet var så stort att han nu har ett heltidsjobb.

Grattis, byråkrater. Ni har tagit ifrån honom ett jobb och med lite tur kan ni få in honom på socialbidragslistan också.

  Koden förbjuder omhändertagande och utfodring av djur mot betalning, om man inte har  kenneltillstånd - och sådana tillstånd kan inte kan utfärdas för privata hem. ... Böter startar på $ 1.000.

Att betala en tonåring för att mata mina katter medan jag är på semester är ett brott i New York - en plats dit människor från hela världen en gång kom för möjligheterna till ekonomisk frihet.
De kommer fortfarande från hela världen, men av andra skäl nu.

När Regeringen gör det enklare att få socialbidrag än att tjäna pengar har vi alla ett jätte-problem.


5 Kommentarer:

elina sa...

Hur är det med andras barn då? Kan man sitta barnvakt utan tillstånd?

Berit sa...

Inte en chans att slippa undan.
Om man dagligen ser efter tre eller fler barn i mer än tre timmar om dagen för ersättning, måste man ha licens för att driva ett dagis, även om det sker i hemmet.

elina sa...

Det var ordning och reda eller var det socialistisk kontroll. Hur skulle föräldrar kunna besluta något själv?
Här måste du vara kontrollerad av socialtjänsten och de bestämmer lönen, men så klart kan du anställa någon annan och inte anlita kommunen. I Sverige är dock nästan alla barn i daghem från 1 - 2 år.

Berit sa...

Det gäller att böja så tidigt som möjligt till socialistiskt grupptänkande.
Vi ser det på dags och sedan genom hela skoltiden. Grupparbete i överflöd tvingar barnen till kollektivt beslutsfattande och inte individuellt ansvar.
Grupp-projekt är ofta standarden för små barn i barnomsorgssituationer där de unga lärs att individer inte gör saker eller besöker platser. Det är gruppen som gör det.

Anonym sa...

Ahaa!! Så det är därför som jag alltid hatade grupparbeten! Rebellisk redan som barn........ ;o)

F.ö. är dom inte riktigt kloka i New York!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.