12 juli 2017

Big Farma


Om du har det minsta lilla problem med din hälsa  - även om det bara är något du inbillar dig -  och du bor i USA- så finns det flera gigantiska läkemedelsföretag som förmodligen gör ett piller för just det.

Enligt chockerande ny forskning, som publiceras i Journal of the American Medical Association, tar 59 procent av alla amerikanska vuxna minst ett receptbelagd läkemedel varje dag och 15 procent av alla amerikanska vuxna tar minst fem receptbelagda läkemedel.
Dessa siffror har aldrig varit högre och de avslöjar att USA är den mest drogade nationen på hela planeten.
Och det visar sig väldigt lönsamt att övertyga det amerikanska folket att de behöver dessa droger. Förra året spenderade amerikaner 100 miljarder dollar enbart på cancermedicin.  De vinster som några av dessa läkemedelsföretag gör är absolut enorma och det är vår smärta och lidande som gör dem rika.

Så varför ökar användandet av receptbelagda läkemedel så snabbt?
Som nämnts ovan tar 15 procent av oss nu regelbundet 5 eller flera av dessa droger, men om man går tillbaka till  1999 var det  bara 8,2 procent.

Studien visar att  blodtrycksmedicin är bland de som skrivs ut mest och de ökade från 20% bland vuxna 1999-2000 till 27% under 2011-2012.
Statiner ökade från 6,9% till 17%; Antidepressiva medel ökade från 6,8% till 13%; diabetesmedicin ökade från 4,6% till 8,2%; och lugnande medecin lökade från 4,2% till 6,1%.

Men läkemedelsföretagen kommer naturligtvis att driva detta för att de gör dem rikare.  Som jag nämnde ovan spenderade amerikanerna 100 miljarder dollar på cancermedicin förra året, och de stora läkemedelsföretagen älskar att mjölka cancerpatienter för allt vad de är värda.
Enligt NBC News har två av de senaste cancermedicinerna som tagits fram ”prissatts till $ 12 500 per månad".

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.