14 juli 2017

Håll dessa föräldrar borta från alla barn

En ny trend uppmanar föräldrar att fråga sina egna barn om tillåtelse att ta i dem.
De flesta mödrar lyfter troligen upp sina barn utan att tänka på det när barnet behöver det. Men en mamma har avslöjat att hon alltid ber sin sex månader gamla son om tillåtelse innan hon tar upp honom - och hon får stöd från andra föräldrar.

    Nisha Moodley, från San Fransisco, (så klart)  frågar alltid sin son Raven, innan hon tar upp honom i famnen'

  Moodley förklarade varför på Instagram;
Vi vill att han ska veta att hans kropp är hans, och att andras kroppar är deras och att ingen får göra något med någon annans kropp. Allt sedan han föddes, har vi alltid frågat innan vi tar upp honom och när han var för ung för att tala, bestämde hon sig för att" känna" för hans" ja "istället.

    Moodley säger att genom att man frågar Raven om tillstånd är det ett litet steg i att stoppa våldtäktskulturen - eftersom hon lär sin son att han bara får röra en annan person när han får samtycke. "Jag vill inte att min son ska bli en sexuell förbrytare eller bli offer för en, och det bästa jag kan göra är att hedra hans beslut om sin egen kropp," sade hon.


Allvarligt - Vi måste be spädbarn om tillåtelse att plocka upp dem - (och dessutom ska vi väl också låta dem välja sitt "kön" ??? )   Vi undrar varför dagens högstadieelever är så fjantiga  - vänta bara tills den här omgången blir vuxen.
Vem har det verkligen ansvaret här , barnet eller föräldrarna ?  Alldeles riktigt INGEN.
Om det här är en indikation på vad som kommer att hända i framtiden är vi illa ute.

Det här är fel på så många sätt.  Att vara förälder, särskilt till en riktig liten, betyder att du har ansvaret och det ansvar som följer med det. Föräldern är där för att lära barnet ett bra beteende - det här påhittet lägger bara grunden till att denna söta lilla baby kanske aldrig kommer att växa ifrån två-årstrotset, om han vant sig vid att bli tillfrågad istället för att bli tillsagd. Och att fråga honom kommer INTE att avgöra om han kommer att bli en våldtagare! Tyvärr, är det här en idé som inte har någon grund - bara ett påhitt av föräldrar som vill “känna sig duktiga”. 

2 Kommentarer:

elina sa...

Barnmisshandel?

Anonym sa...

Loppet är helkört för mänskligheten!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.