18 juli 2017

Ingen aaaning, men det låter bra


En form av slaveri kallad socialism har försökts många gånger, men det har aldrig fungerat. 
Ett aktuellt exempel på detta är dagens Venezuela. Ändå är det häftigt bland unga människor att säga att de gillar socialism - även om de inte vet vad det är:Definition av socialism (översättning från Merriam-Webster)

1: Alla olika ekonomiska och politiska teorier som förespråkar kollektivt eller statligt ägande och administration av produktionsmedel och fördelning av varor
2 a:  ett samhällssystem eller gruppboende där det inte finns någon privat egendom
b:  ett system eller samhälle där produktionsmedlen ägs och kontrolleras av staten
3:  ett samhällsskede enligt marxistisk teori i övergången mellan kapitalism och kommunism och som utmärks av ojämn fördelning av varor och betalning för utfört arbete.

Socialistiska system präglas av statligt våld som ofta urartar till rena folkmord och en mycket lägre levnadsstandard än vad människor som lever under fria marknadsekonomier har.  Avsaknad av kompetens är också påfallande.3 Kommentarer:

Anonym sa...

Ofattbart vilket genomslag Obama och hur hans socialister lyckats dupera den amerikanska befolkningen.
Det är extra bekymmersamt att han kunnat droga den yngre delen av befolkningen. Det kommer att göra fruktansvärt ont den dagen lögnerna avslöjas.

Berit sa...

Våra ungdomar - och det gäller svenska lika väl som amerikanska - är inte utbildade, utan indoktrinerade i kollektivistiska, politiska filosofier, vilket programmerar dem till att bli lata, lätta rekryter för socialismen.
Indoktrinerade högskolestudenter demonstrerar våldsamt mot yttrandefrihet och The Constitution och de har stort stöd från Democrats här i landet.
Vår socialistiska utbildningsindustri, har blivit en inflytelserik del i Democratic Party och lyckats med att förhindra kritiskt tänkande, och straffar ofta studenter som har sunt förnuft. Thomas Jefferson sade att god offentlig utbildning är avgörande för demokratin. Jag säger att ynklig, offentlig utbildning är avgörande för socialismen.

Argus sa...

"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries." (Winston Churchill)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.