10 juli 2017

Ny ploj i Chicago


Mer än 21 000 studenter i Chicago Public Schools, eller CPS, är i stort sett analfabeter.
En majoritet av de studenter som går i de sämsta grundskolorna och gymnasierna i Chicago har ingen grundläggande kompetens inom läsning, vetenskap och matematik.
De är långt efter sina klasskamrater i nästan alla avseenden.  Och framgång i skolan är en direkt länk till framgång senare i livet med mer stadig sysselsättning, högre löner och mer självförtroende.

Sjuttiofem procent av eleverna i de lågpresterande grundskolorna misslyckades med att uppfylla normer för statliga prov. Mer än 20 procent av dessa elever har underkänt i läsning, vilket innebär att de har svårt att förstå skrivna instruktioner och kan förmodligen inte ens läsa sitt avgångsbetyg.

Men nu har stadens ledare, alla Democrats, kommit på en ploj som ska lösa problemet.Från och med 2020 ska Chicagos elever lämna in en skriftlig “plan för livet” annars kommer Chicago inte att ge dem ett examensbevis.
Att kvalificera för detta innebär att de ska ha säkrat ett jobb eller en plats som lärling, accepterats till college, ha ett *gap-program eller antagits till militärutbildning.

Jag undrar om “Sitta i fängelse” räknas ?

 Chicago ger eleverna en undermålig utbildning och håller dem sedan gisslan för ett värdelöst papper.

Byråkraternas egna barn går inte i statlig skola (CPS)
Borgmästare Rahm Emanuels barn går i University of Chicagos laboratorieskolor. CPS Chief Executive Forrest Claypools barn går i Francis W. Parker i Lincoln Park. Gov Bruce Rauners sex barn är vuxna.
Jag tror inte att de andra administratörerna skickar sina barn till CPS heller och det kan jag mycket väl förstå.

*Ett gap-år är en “erfarenhetssemester“ som normalt tas mellan high school och college för att fördjupa praktisk, professionell och personlig medvetenhet.

1 Kommentarer:

elina sa...

Samma här i vissa skolor. I den invandrartäta grannkommunen klarar inte en större del av eleverna grundskolan. Någon stolle till politiker föreslog skoluniform till de sämsta skolorna.

Tack och lov öppnade Engelska skolan en filial i mina barnbarns kommun. Tyvärr tar de bara elever från klass fyra. På tio minuter var det tusen anmälda. Så klart har en del elever hoppat av för de klarade inte skolan som både ger läxor och har ordning i klassrummen. Nivån är ljusår från kommunala skolan fast läroplanen är densamma. Du är ganska bunden till det. Extra hjälp och rådgivning, vilket saknades i den kommunala skolan, finns också.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.