28 juli 2017

Republicans uppnådde inte någonting


Inget avskaffande.  Ingen ersättning.  Inte ens ett “halvdant upphävande" -

 Man debatterade och röstade i går kväll om den hastigt hopplockade planen som Senaten skisserade och som eliminerar ett fåtal bestämmelser i Obamacare.
 Efter sju år av löften att upphäva och ersätta Obamacare fattades en röst och den sista desperata åtgärden misslyckades tack vare en trio av GOP-senatorer,  inklusive John McCain.  Han var orolig för att om förslaget gick igenom kunde det faktiskt bli lag, vilket ingen av Reps. önskade.

Hälsovårdslagen kommer nu att leva vidare som tidigare.

Gårdagens upplösning visade hur  desperata och förvirrade Reps. är när det gäller hälsovård:
Senat-republicans  kunde inte komma upp med någon hälsovårdslagstiftning som de ville ha godkänd, så därför var den slutliga presentationen en plan som de inte ville få igenom.

Målet var istället att använda “låtsasupphävandet” som ett hjälpmedel för konferensförhandling i The House, i hopp om att kunna hitta någon form av gemensam grund mellan de två kamrarna.
Hur exakt detta är tänkt att lyckas när alla tidigare insatser misslyckades är inte klargjort.

 SenateReps.  kunde inte komma med ett lagförslag, så varför tror de att processen blir enklare om man blandar in The House, som styrs av kompis-anda och inre meningsskiljaktigheter?

Reps. hade inte någon plan. …. inte ens en plan att komma med en plan.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.