16 juli 2017

"We have a world to run"


USAs representanthus godkände sin version av ett massivt lagförslag för Försvarsdepartementet i fredags.  Det utelämnade en del kontroversiella ändringar vad gäller transgender-trupper och klimatpolitik, men stödde president Donald Trumps önskan om en större och starkare militär och ger honom mer pengar än han bad om.

Rösterna  var 344-81 för National Defense Authorization Act (NDAA), vilken bestämmer om militärpolitik och godkände upp till 696 miljarder dollar i utgifter för Försvarsdepartementet.
117 Dems. tillsammans med  227 Reps. röstade för,  endast åtta Reps. och 73 Dems.  röstade nej och det ökar  militära utgifterna från  förra året som var  619 miljarder dollar.

Trump vill betala för den militär ökning av utgifterna genom att skära ner på sådant som inte har med försvaret att göra.  Hans Reps.  kontrollerar majoriteten i både the House och Senate,  men för att Trumps planer ska träda i kraft kommer han att behöva stöd från senate-dems. som vill öka militära utgifter.

 Man envisas med att kalla det “försvar” men vem bryr sig om att USA inte har någon fiende som kan utöva militär makt utanför sina egna bakgårdar (eller dammar)?
Låt oss öka utgifterna!  Det här är vad de går för, de Reps. som hävdade att de ville ha mindre regeringsinflytande och kostnader.

Konstitutionellt kallar men det “Försvar” och inte vad det egentligen är: En global dominerande maskin. 

Men militära utgifter är bra för kongressmedlemmarna, eftersom det är ett sätt för Reps. att fördela  skattebetalarnas pengar utan att det syns och de blir inte anklagade.  Av någon anledning ser inte Reps.väljare att  militären också är Stor Regering.
De ser inte att ett lagförslag som detta uppmuntrar till den värsta sortens kompis-kapitalism.

USAs militär är enorm.  Den behöver absolut inte expandera.  Den bör i stället krympa strategiskt och konsekvent. Men politikerna vill ha så många väljare som möjligt,  som tror att de röstar för en mindre, smalare  regeringar, samtidigt som de har makt att dela ut godsaker.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.