27 augusti 2017

Borta med vinden…

…i ordets verkliga bemärkelse.


Hela vår tidigare kultur och historia måste utplånas eftersom den är rasistisk.
Först när den har blivit helt utrotad, kan den ersättas med en ny kultur där alla tänker och känner exakt som de ska.  Nästa på listan över vad som ska dumpas,  efter Confederate flaggor och Robert E. Lee,  är den klassiska filmen "Gone With the Wind."

"Gone With The Wind" kommer att tas bort från Orpheums sommar-filmserier, enligt uppgift från teaterns styrelse.:
  "Som en organisation vars uppgift  är att" underhålla, utbilda och upplysa det samhälle som den betjänar ", kan Orpheum inte visa en film som är okänslig gentemot ett stort segment av dess lokalbefolkning"
     Den historiska teatern i Downtown, Memphis har visat filmen i årtionden, men inte längre.
När en film har blivit utpekad som "okänslig" har den en fot i glömskans hav och det dröjer inte länge förrän den kommer att försvinna helt och hållet.

Samla klassiska filmer på DVD medan ni fortfarande kan!

(Filmen är ett romantiskt drama, som utspelar sig i Atlanta i Georgia under amerikanska inbördeskriget. Den amerikanska Södern domineras av de stora gårdarna, däribland Tara. Där bor den unga Scarlett O’Hara, uppvaktad av många kavaljerer. Hon är förälskad i Ashley Wilkes som dock är förlovad med sin kusin, Melanie. Hon möter dessutom den märklige Rhett Butler. När kriget bryter ut kallas männen in, och när fienden hotar Georgia flyr Scarlett till Atlanta.)

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Lånade en gammal Lotta-bok som e-bok och det stod något i stil med att det "är en återgivning utan bearbetning av språk och handling, därför kan språk och innehåll vara stötande för vissa." Jag trodde inte mina ögon, vad i allsin dagar har hänt egentligen i Sverige? Har folk blivit helt tokiga?/V

Berit sa...

Inte bara Lotta. “Negerkung” i Pippiböckerna försvann också.
Neger är en ras på samma sätt som kaukasier eller mongol.
Är det fult i svensk mening i den politiska korrekthetens tempel att tillhöra rasen neger?
Det handlar som makten över språket.

Anonym sa...

Very energetic blog, I loved that bit. Will there be a part
2?

Berit sa...

Probably, there seems to be no end to the insanity.

elina sa...

Har köpt till barnbarnen böcker som städas bort eller skrivs om men ibland har affären varit så snabb att de rusat för att städa i samma sekund då någon vänsterfeminist skriker.
Bibeln är omskriven, moderniserad. När moderniseras Koranen?
Borta med vinden är en riktig klassiker, se till att ha den både som bok och film.

Ann-Marie sa...

Nu får det vara nog med idiotin! Blir det bokbål härnäst?!
Borta med vinden är min absoluta favoritfilm genom alla år. Det finns INGEN film som slår den!

Och Pippi Långstrump är fortfarande min idol! Tur att man fortfarande har ett exemplar i original, som ingen jäkel har censurerat!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.