04 augusti 2017

Dränera TräsketThe Republican Party gör ingen hemlighet av att de försöker förstöra Trumps administration.

Läckorna, splittringen och kongressens käppar i hjulen har alla kommit från de personer som borde stödja en man i "deras eget parti “ men Trump är inte en man i “deras parti” men det är precis därför han valdes.

Ett antal  Republicans  tycker att han är fel man för jobbet och även om de inte säger rent ut att hans administration är “olaglig” -  så som de dåliga förlorarna i Democratic partiet - klargör deras handlingar att de tycker att Trump inte borde vara i White House.

Bara som en jämförelse:  John Quincy Adams, Abraham Lincoln, Woodrow Wilson, Bill Clinton, Richard Nixon, Grover Cleveland, George W. Bush, Harry Truman, och John F. Kennedy valdes alla med mindre än 50%  av “the popular vote” men ingen hävdade att deras administrationer var olagliga.

Trump behöver inte stryka Republican Party medhårs. Det är helt klart att de inte vill stötta honom. En sådan som Reince Priebus borde aldrig ens ha satt sin fot i White House.

Trump är inte en “pyroman”, (som några säger)  som tänker bränna ner presidentskapet,  men han bör bränna ner hela det neo-konservativa etablissemanget, vilket inkluderar John McCain and Lindsey Graham.

Det verkliga problemet i Washington är inte Trump, utan alligatorerna i Congress som lovar runt och håller tunt,  särskilt under kampanjperioder.  De måste också gå.

Det första steget är att dränerar träsket, men Trump kan inte göra det ensam. Om den amerikanska allmänheten anser att det var nödvändigt att rösta på en “utomstående”  för att reformera Washington, har de sin man nu i White House.  Nu är det dags att bli av med smilfinkarna i Congress och en bra början är ledarna i båda husen.

Trump har fortfarande nästan fyra år kvar.  Dessa tidiga strider lägger säkert grunden för framtida framgång eller misslyckande, men just nu är det tydligt att Trump är mer angelägen att “göra America storslaget” än att stärka partiet.

Det är uppfriskande och vad de flesta amerikaner verkligen ville ha när de lade sin röst för Trump i 2016.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Svenska media är undantagslöst Trumphatare. Undrar vad som hänt om de spridit lika mycket hat och gift om obama?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.