24 augusti 2017

Fler försäkringar om muren

I sitt tal i Phoenix lovadeTrump återigen att muren mot Mexico ska byggas.
Han hotar med att friställa de allra mest onödiga regeringsanställda, om Congress vägrar att hosta upp pengar till den mur som det amerikanska folket har krävt i årtionden.Det var rena kampanjstämningen i Phoenix när Trump sade: “Bygg den där muren”…
”Dems. obstruktionspolitiker vill inte att vi gör det, men tro mig även om vi måste stänga vår regering, ska vi bygga muren.”

En republican president som hotar en republican congress med avstängning,  är en politisk sällsynthet lika ovanlig som den totala solförmörkelsen, som en stor del av nationen upplevde samma dag som Trump gjorde sitt uttalande.
Och precis som förmörkelsen var det vackert.

Vissa republikans gör också sitt bästa för att stoppa Trump.  Rep. Sean Duffy (R-Wisc.) menar att en regerings-avstängning ska undvikas till varje pris, för att det “drar uppmärksamhet från andra problem”. Typisk fegt.

I motsats till den ständiga media-propagandan kommer en avstängningen inte att ogillas, tvärtom är det mer sannolikt att det kommer att vara populärt.
Det finns säkert ingen politisk nackdel alls.

6 Kommentarer:

Rune sa...

Vad menas med regeringsavstängning? Något förbryllande? Inte kan väl USA vara utan regering? Eller kan man det?

Berit sa...

Du har rätt Rune, regeringen kan inte "stängas”. Den stänger aldrig.  Den bara fortsätter att spendera pengar men jag kan inte hitta ett bra svenskt ord för “shut down” eller furlough, som man kallar det.
Man stänger vissa funktioner ( och skickar hem personalen) i tex. Nationalparker eftersom det är enkelt att göra och folk gillar dem. De kommer förmodligen också att stoppa alla guidade turer i White House, sätta upp skyltar och dra rep runt WW2 Memorial,  också av samma skäl.

Anonym sa...

Det är ju Koskinen och hans gelikar, typ Louise Lerner som skall skickas hem.
"Kill the Tax-Code" är vad som gäller om Amerika skall ha en chans att överleva.

Berit sa...

De sitter säkert!

Anonym sa...

É preciso comer menos calorias do que você queima.

Berit sa...

Explique o que você quer dizer

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.