06 augusti 2017

Inga socialbidrag under de första 5 årenPresident Donald Trump tillkännagav i sitt tal till folket i fredag att invandrare som kommer till USA kan inte utnyttja välfärdssystemet och få socialbidrag under de första fem åren i landet.
 (2 minuter in )

"Just denna vecka presenterade vi en enastående invandringslag för att skapa ett meritbaserat Green Card-system som stoppar missbruket av vårt välfärdssystem, stoppar kedjemigration och skyddar våra arbetare och vår ekonomi. 
Till exempel kan man inte få socialbidrag under de första fem åren här i landet.  Man kan inte bara komma in så som man gjort under de senaste veckorna, åren och decennierna och omedelbart leva på bidrag.  Man måste lova att inte ansöka om eller använda vårt välfärdssystem. "

Något för Sverige att ta efter?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

"Något för Sverige att ta efter"?
Knappast med konstellationen Löfven/BATRA!

Argus sa...

Jag på olika ställen och i olika sammanhang pläderat för att vi ska skrämma liv i Statens arbetslöshetskommission, den myndighet som ordnade beredskapsjobb under den stora depressionen. De med utländsk härkomst som kommit till Sverige Och lever på bidrag skulle istället "erbjudas" mediokert betalda beredskapsjobb. Det skulle kunna vara alltifrån att skotta snö och klippa gräs för villaägare till att hjälpa gamla på hemmet till en drägligare tillvaro. Enda villkoret vore att det får inte ersätta riktiga jobb. Vi skulle uppnå ett antal fördelar; Det är redan finansierat, till och med överfinansierat. De som kommit hit för en "all-inclusive" skulle dra vidare. Vi fickassimilering på köpet. Svenskar som bor i trappuppgångar med kommunplacerade skulle få nattro då du inte orkar jallajalla hela nätterna om du ska upp och jobba 07:00. Genom lämplig fördelning av arbetslagen skulle muhammedanska kvinnor bli självständigare genom att slippa sina manliga släktingar. Givetvis skulle strikt uniformskod gälla, med andra ord inga religiösa symboler. Vill man inte visa håret för män gäller trimmer och rakhyvel. Ersättning utgår för arbetad tid samt någon timmes SFI i veckan. Dessutom skulle det inte räknas som självförsörjning om man vill ha hit nära anhöriga. Jag skulle tro att vi efter detta skulle få en flyktingström motsvarande de baltiska staterna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.