29 augusti 2017

Ingen Burkini


Tjeckiens president Milos Zeman har krävt ett förbud för den Burka-inspirerade baddräkten.
Han anser att de islamiska badkläderna är ohygieniska och att det inte är nödvändigt med en heltäckande sharia-utstyrsel  i Tjeckrepubliken. "Det finns ingen anledning att bära arabiska kläder i tjeckiska simbassänger", sade president Zeman i en intervju.

Förra sommaren var det många städer och samhällen i Frankrikes kustregioner som inte tillät Burkini-klädda kvinnor att vara på stränderna.
Marine Le Pen, ledare för Front National, stödde förbudet och sade: "Frankrike låser inte in en kvinnas kropp. Frankrike döljer inte hälften av sin befolkning under den falska och hatfulla förevändningen att den andra hälften fruktar att de kommer att bli frestade.”


 

3 Kommentarer:

elina sa...

Men i Sverige köper vissa badhus gratis burkinis till muslimer så de inte badar med alla kläder på.
Skattebetalarna betalar.

Anonym sa...

Vi får hoppas att det träder fram någon av Putins, Zermans eller Orbans kaliber i vårt land så vi kan få ordning och reda i landet.

elina sa...

De fick ta tillbaka burkiniköpet. Pressen blev för hård.Pengarna kom från Majblomman, inte kommunen men det försökte man dölja.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.