03 augusti 2017

Mer klimatdumheter


Vi som minns 1970-talet minns också att det fanns en del forskare som förutspådde att Global Nedkylning skulle förinta oss och hela världen.
Media på den tiden livnärde sig länge på dessa stolliga idéer.

På den underbara webbplatsen, Watts Up With That, finns en sammanställning av dessa artiklar.

Gore med anhang gör sitt bästa för att vi ska glömma det. Det finns webbplatser som är så desperata att de påstår att dessa artiklar aldrig publicerades. Jag skojar inte! Det här kan man läsa i Scientific American.

Det var uppenbart 1985 att global nedkylning inte gick hem. Det fick aldrig någon politisk styrka. Allmänheten brydde sig inte, så det måste ersättas med något annat skrämmande och vad var bättre än att vi var på väg att brinna upp.

Den globala uppvärmningen anammades också av Media men man kunde inte komma fram till ett globalt uppvärmningsavtal. De trodde att de hade det 1992 - Kyotoprotokollet - men ingen president har vågat presentera 1996 års uppvärmningsavtal för Senaten för bekräftelse.

Efter 2000 bytte de till en ny slogan; Klimatförändringar.
Klimatförändringarna är idag syndabock och förklaring till mycket av vad som händer i världen.
Om det finns ett problem i samhället kommer det alltid att finnas någon teoretiker i  Klimatförändringens läger, som skyller på att människan har påverkat klimatet och det är orsaken.  Ett bra exempel är detta: Terrorism orsakas av klimatförändringar.

Jag tror inte att någon general och utrikespolitisk expert hävda den teorin,  men det finns säkert dumbommar som går på det. 


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.