28 augusti 2017

När hyckleri är norm


Trump benådar sheriff Arpaio och “republican"senatorerna John McCain och Jeff Flake och naturligtvis Hollywood kritiserar presidenten.   ! Hur vågar Trump!

Kanske borde de ta en titt på de personer som Obama gav frikort till år 2016:

Khosrow Afghahi, Tooraj Faridi och Bahram Mechanic var en del av ett nätverk som olagligt transporterade känslig elektronik till Iran till ett värde av 24 miljoner dollar.  År 2015 dömdes de för att ha kringgått amerikanska sanktioner genom att exportera högteknologisk mikroelektronik till Iran i strid med International Emergency Powers Act.  2016 benådades de av Obama.

Nima Golestaneh: En iranier som hackade in i ett  aerodynamik-företag i Vermont, 2015,  i  avsikt att stjäla  programvara värd miljontals dollar.  Företagets namn hemlighölls och benådning beviljades också 2016.

Det var också en handfull förfalskare, förskingrare, beväpnade  bankrånare och bedragare, men de flesta andra benådningarna involverade drogbrott,  inklusive försäljning och distribution av kokain och meth.


Vad var Arpaios brott?
I motsats till McCains försök att smutskasta, var det brott som Trump benådade ett “misdemeanor contempt of court”.  “Misdemeanor” kan närmast översättas med “tjänstefel, lagöverträdelse, förseelse”.

 Visserligen har Arpaio framstått som kontroversiell under sitt jobb som Arizonas sheriff, men hans brott kallas bara en “förseelse”, inget annat. Och för det går media i taket och GOP-förrädarna i Träsket får sammanbrott.

 Bill Clinton's benådningar inkluderade penningtvätt, skatteflykt, internet-bedrägerier, konspiration, mutor, förskingring, hans egen halvbrors strafflindring och den ökända benådningen av Susan McDougals  som tog på sig skulden  i Whitewater-skandalen och Christopher Wade som var en fastighetsmäklare som också var förknippad med Clintons Whitewater-skandal.
Marc Rich aka Marcell Reich, som dömts för skatteflykt och avtal med Iran frigavs också.  Det ryktades att Fru Rich var en av Bills älskarinnor.

McCain är rasande och gör uttalanden som att "Ingen står över lagen ..." Verkligen?

McCain är tydligen inte medveten om de hundratals benådningar som tidigare presidenter gjort och verkar också ha glömt att han anställde Elizabeth O'Bagy efter att det upptäcktes att hon förfalskat sin CV och ljugit om sina band med Syrian Emergency Task Force.  Hon ljög också om att hon hade en doktorsexamen och avskedades från sitt jobb vid “Institutet för krigsstudier”  och anställdes omedelbart av McCain.

Självklart ansåg McCain att  O'Bagy stod "ovanför lagen".
------------
Tidigare skriverier om Arpaio:
Obama vs. Arpaio
Mord och Politik

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra Berit att vi får nyheter som svenska media aldrig skulle drömma om att publicera. Hanna Stjärne på SVT hade säkert dömt Dig till evig förgängelse för att Du skrivit så rakt. Tack för det!
SU

Argus sa...

Om jag förstått det hela rätt så har Arpaio kontrollerat att "mexikaner" hade uppehållstillstånd. En kvinnlig federal domare tyckte att det var rasdiskriminering och förbjöd det, osäkert på vilka grunder. Rätt intressant att "mexikanare" är en ras och i övrigt korrekt polisarbete då just det största antalet illegala immigranter är just från Mexiko. Huvudlöst agendasättande lagtolkning.

Berit sa...

Arpaio fick order att inte följa den lag som finns, om kontroll av invandrare men han kontrollerade ändå och det var därför han dömdes för “ohörsamhet”

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.