08 augusti 2017

Överleva den politiska etableringen


Jag läste en artikel på Lewrockwell.com angående ökad seismisk aktivitet i Yellowstone och dess potentiellt förödande varsel om vad som kan komma.
Detta fick mig att tänka på något som ofta dyker upp i mitt medvetande,  nämligen de ständigt återkommande handlingarna hos en handfull listiga, köpta och betalda politiker som försöker hota kärnvapenutrustade Ryssland, N Korea och Kina till den grad att de kommer att knuffas in i ett hörn utan annat val än att kämpa sig ut ..., vilket innebär kärnvapenkrig och därmed frigör det den fruktade apokalyps som alla kärnvapennationer hittills strävat att undvika.

De av oss som växt upp under det kalla kriget (1949-1991), insåg under Sovjetunionens sammanbrott, vilken slags kula som vi alla hade undgått.   Vår generation borde vara den mest angelägna och känsliga för den galenskap som har gripit både vårt ledarskap och den allmänna befolkningen, när de anstränger sig att åter tända den eld som vi alla trodde var en sak i det förflutna. Det verkar inte vara så, vilket är oroväckande.

Den enorma vårdslösheten och arrogansen hos den amerikanska regeringen är nästan som en mardröm, och delaktigheten i media på båda sidor av den politiska mittgången är helt enkelt äcklig.  De fantiserar ihop grundlösa påståenden mot Ryssland, Kina och N-Korea, som går ut på att vi antingen "attackeras" eller "hotas" att bli attackerade och de provocerar  tre av de mest dödliga nukleära nationerna på jorden (som förresten inte har skadat oss) och utmanar dem att avfyra.

Den mest sjukliga principen i all denna hänsynslösa oansvarighet är detta:

Vi kan inte stoppa ett katastrofalt utbrott i Yellowstone och inte heller en livshotande asteroid. Vetenskapen har visat att båda händelserna redan har inträffat i vårt förflutna (flera gånger) och kommer att inträffa igen.  Dessa händelser kan också inträffa utan någon verklig varning.
Vi är maktlösa att stoppa dem.

Vi har dock makt att stoppa praktiskt taget alla destruktiva av människan konstruerade händelser  ... inklusive kärnvapenkrig, som skulle ha samma farliga konsekvenser som en super-vulkan eller asteroid skulle ha. Dessa ledare vet detta. Det måste de. Ändå fortsätter de med sin aggression.

mer här av Patric Mason (eng.)

2 Kommentarer:

Berit sa...

Det verkar som om vi är närmare ett kärnvapenkrig än vi har varit sedan den kubanska missilkrisen. Man undvek ett kärnvapenkrig då och förhoppningsvis kommer man att undvika ett nu.
För i det ögonblick som amerikanska styrkor slår till mot Nordkorea, kan nordkoreanerna bokstavligen släppa loss helvetet.

Ann-Marie sa...

Det fár vi verkligen inte hoppas!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.