12 augusti 2017

Preppare förbereder sig för krig

I takt med att förhållandet mellan USA och Nordkorea försämras ökar försäljningen av sk. överlevnads-prylar,  speciellt i affär som säljer militärutrustning - Army Supply stores.

President Trumps retorik har samma effekt på dessa varor som Obama hade på vapenförsäljningen. Många förbereder sig för ett tredje världskrig.

Begreppet Prepper kommer från “prepare = förbereda sig” och är väl ingenting nytt, människor har alltid försökt förbereda sig för oförutsedda händelser.

Army Supply affärerna ser en markant ökning av försäljningen av torkad mat, vattenreningskemikalier, gasmasker och ett så kallat strålningsmotgift - kaliumjodid.


Företaget Atlas Survival Shelters, gör strålande affärer just nu.
De säljer bunkrar till kunder runt om i världen från sina amerikanska fabriker.  Bland bästsäljarna är BombNado, med ett startpris på $ 18,999. (bild) . Ser riktigt mysig ut.

Det största intresset för företagets produkter kommer emellertid inte från Amerika utan Japan , ett land som länge varit inom skotthåll för Nordkorea.

Att gå under jorden kanske inte är ett så dåligt alternativ - åtminstone något att tänka på?

3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Visst ser det mysigt ut, för ett par dagar kanske, men för folk med klaustrofobi torde det vara som att vara levande begraven......

Tänk så underbart det skulle vara om vi alla kunde bara komma överens om att lämna varandra ifred! Är det för mycket begärt?!

Anonym sa...

Berit,
jag tror nog att denna situation kan inträffa fortare än vi kan ana. Och den kommer när vi minst anar det. Här i Sverige förbereder sig inte någon. Och detta är svenskarnas förbannelse - deras ateism. Till och med de svenska kristna sover. I USA är det dessa som driver på att man måste förbereda sig inför de vedermödor vi nu står inför och som Bibeln berättar om. Dessa vedermödor kommer, var så säker.
/SB

Ann-Marie sa...

SB vad jag har förstått så finns det faktiskt "preppers" i Sverige också. Det kanske inte talas lika mycket om det av rädsla för att vara en "foliehatt".......

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.