23 augusti 2017

Samma gamla visa

Som en privat medborgare och presidentkandidat motsatt sig Donald Trump kriget i Afghanistan.
Han kallade det ett slöseri och sade att Amerika bör dra sig tillbaka,
Så här lät det 2012:Men nu säger President Trump att hans instinkt säger honom att lämna Afghanistan - men efter att ha tänkt igenom det lite mer (med hjälp av sina generaler) - har han bestämt sig för att utöka amerikanska militära aktioner, snarare än att varva ner kriget. 

Efter 16 år av misslyckanden och motgångar kan man undra vad han grundar sitt nya beslut på ? 
Det enda som verkligen är "nytt" i den här nya strategin är att det nu är officiell politik att aldrig upplysa om vad de amerikanska målet egentligen är.

Kriget kommer att fortsätta, ingen tidsplan är fastställd, inget bestämt om hur många soldater som ska ingå,  inget som dikterar Amerikas handlingar, enligt presidenten.

Vår nation måste söka ett hedervärt och varaktigt resultat, värdigt de enorma uppoffringar som gjorts, särskilt förlusten av liv…

Vilket uruselt resonemang! Eftersom många människor har offrats och dött,  bör kriget fortsätta (så att fler människor kommer att dö) för att rättfärdiga de tidigare offren.
Med den här logiken, kan man säga att ju fler som dör, desto mer bör vi fortsätta att kriga, vilket betyder mer död, vilket betyder mer krig och så vidare.
Var är det hedervärda  här?

Att göra sig av med Steve Bannon var nog den största förlusten hittills i Trump-administrationen och för nationen.
Nu när Bannon är borta betyder det att Wall Street och det militära industriella komplexet till 100% är i kontroll av Trump-administrationen. Vi kan nu förvänt oss en upptrappning av krig runt om i världen och en expansion av den brutala oligarkin.

Avlägsnandet av Bannon är slutet på populism. Nu är det Goldman Sachs-presidentskapet som gäller.
Det amerikanska folket försökte installera en president som skulle lämna Afghanistan.
De misslyckades. Systemet har arbetat emot dem. Trump, en man som uttryckligen och upprepade gånger talade om att trappa ner kriget,  har ändrat sig. Presidenter gör det hela tiden. De kommer ofta undan med det och blir omvalda.
Det finns en djup och fortlöpande ondska i ett regeringssystem där instinkten hos både folket och deras president förvrängs.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.