26 augusti 2017

Yttrandefrihet är viktigare än PC

Ja, det hoppas jag verkligen.  Faktum är att jag påstår att politisk korrekthet är inte alls "viktigt”.
Det är ett verktyg för totalitarism.  Det finns inget "hattal.  Det finns förhatligt tal, men det är fortfarande yttrande och därför skyddat i USA av 1st Amendment.


Ondskefullt, motbjudande tal är anledningen till att 1st Amendment finns. Ibland är friheten inte vacker.  Det är ett  pris vi betalar för ett fritt samhälle. Ibland måste vi höra saker vi inte gillar.

Faktum är att bara 8% av de tillfrågade ansåg att det var viktigare att säkerställa att människor inte förolämpas än att tillåta genuin yttrandefrihet. Antalet "progressiva” är mycket lägre än vad media försöker få oss att tro.

När det gäller att kämpa för rätten till yttrandefrihet, håller 73% av amerikaner med Voltaires berömda yttrande:  "Jag håller inte med om vad du säger men jag kommer att försvara till döden din rätt att säga det."

Ännu viktigare är att de flesta amerikaner anser att yttrandefrihet är den viktigaste konstitutionella rättigheten. Yttrandefrihet ses som grundstenen och viktigare än de andra proklamerade rättigheterna, som tex. rätten att bära vapen.

2nd Amendment är också väldigt viktig och det finns en anledning till att "rätten att bära vapen" kommer direkt efter "rätten till yttrandefrihet" i konstitutionen.
Och har ni tänkt på att många av de personer som vill begränsa tal också har ett stort problem när det gäller vapen?  Det är ingen tillfällighet.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.