19 september 2017

Behöver vi Feminism?


Det går knappt en dag utan att en Feminist anser sig kränkt på ett eller annat sätt. Man kan undra varför Feminism har blivit så populär under senaste år? Behöver vi verkligen Feminism? Eller är det dags att skicka den till historiens soptunna?

Västvärldens kvinnor är utan tvekan de mest privilegierade kvinnorna i mänsklighetens historia och Feministrörelsen har blivit som en religon. Det har blivit en kult och kvinnor framställs som offer i ett allestädes närvarande patriarkat.

Moderna västerländska feminister går i bräschen för den "sociala rättvise-rörelsen” som för närvarande river upp samhället genom att producera ständiga klagomål.
Komplimanger kallas för kvinnofientlighet,  legitima polisskjutningar (bevisligen i självförsvar) kallas för KKK-aktioner mot svarta och universiteten producerar teorier om hur samhället är konstruerat för att förtrycka alla och belöna vita män.

Långsamt men säkert går det upp för fler och fler att Vänsterns sociala rättvise-rörelse är en kult som är otroligt kraftfull, välkonstruerad och väletablerad.

De två första feministrörelserna kämpade för att höja kvinnans ställning i ett samhälle där det fanns tydliga orättvisor.  Män satt också fast i historiska könsrollsmönster och tvingades att leva och agera därefter, men det är riktigt att kvinnors befrielse-rörelser kämpade för balans i demokratin, kvinnors rätt att arbeta, tjäna pengar, äga egendom och forma sina egna liv. För att kämpa för jämställdhet måste kvinnans rättigheter höjas till samma nivå som för män.  Under den tiden och det politiska och sociala klimatet, var kampen för kvinnors rättigheter verkligen en “kamp för jämlikhet"

Modern feminism i Amerika är helt och fullständigt meningslös i dag.  Kvinnor i Amerika är inte på något sätt förtryckta.

Vilken rätt har en man, som en kvinna inte har i detta århundrade? 
Kvinnor kan göra allt som en man kan göra i detta land.4 Kommentarer:

Argus sa...

"Feminizm" idag är att ge redan priviligierade kvinnor fler privilegier. Det är bara de fiiina och välbetalda jobben de är ute efter där de kan klä sig i högklackat, pennkjol och knytblus. Det har aldrig varit att dela de skitiga och underbetalda jobb som totalt domineras av män. Inte heller lågstatusyrkena inom vården som bemannas av underbetalda kvinnor.

2021 kommer antagligen feminazisterna att jiddra om att "kvinnlig rösträtt" fyller 100 år. Detta är dock "fake news". Det är "allmän och lika rösträtt" som fyller 100 år. Kvinnor har kunnat rösta sedan frihetstiden. Det krävdes dock att de var myndiga, det vill säga ogifta, och betalat skatt. Apropå skatt så vet jag att åtminstone vissa val fick röster efter skattekraft. Som på bolagsstämmor om man bortser från A- och B-aktier vilket kanske inte hade varit så dumt då vi största sannolikhet inte haft dagens kriser då.

Anonym sa...

Västvärldens kvinnor i allmänhet samt feminister i synnerhet tillsammans med vänsteranarkister har öppnat dörren för islam och sharia. Om västvärlden faller till islam så kommer de att få erfara vad de ställt till med då de blir tvingade att göra avkall på allt vad frihet innebär och ta på sig en burka. Så ser verkligheten ut vare sig man inser detta eller inte... Dårar!

Avantguard sa...

Sunt förnuft behövs i den här dialogen och jag tror att alla med denna egenskap kan hålla med om att män och kvinnor har samma rättigheter, det handlar om att vissa inte upplever att män och kvinnor har samma möjligheter, på grund av samhällets indoktrinerade könsroller.

Berit sa...Imom det sunda förnuftet ryms också att män och kvinnor inte har samma fysiska egenskaper

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.