30 september 2017

Företagens Hungerspel


Det finns lobbyister för nästan allt man kan tänka sig och de arbetar ständigt för att påverka medlemmar av kongressen, genom att föra fram sina egna käpphästar.
Men nu när man pratar om en stor skattereform, är det något som nästan alla lobbyister i hela Washington vill blanda sig i.  Våra skattelagar består av över sju miljoner ord och eventuella förändringar i detta oerhört komplexa system,  kan få enorma konsekvenser.

Det kommer att bli vinnare och det kommer att bli förlorare vad man än gör och lobbyister kommer att slåss för att försvara den del som gynnar deras speciella kunder.  Lobbyister från motsatta sidor kommer att kämpa mot varandra och det kommer inte att bli behagligt.
Faktum är att en analytiker som arbetar för Cowen Washington Research Group säger att vi kan se fram emot “Företagens hungerspel" ...

Det är så mycket som står på spel, och om Republicans kan få igenom någonting kommer det nog inte att se ut som den plan som Trump ursprungligen föreslog. Men det är viktigt att börja någonstans, för idag spenderar amerikaner mer på skatter än på mat, kläder och bostäder sammanlagt.  Det är moraliskt fel och det måste ändras.

Trumps plan skulle nästan fördubbla standardavdraget, och bara det skulle vara jättebra. Det skulle ge omedelbar skattebefrielse till arbetarklassen, vilket verkligen behövs.

Planen skulle också minska skatten för företag. De stora företag behöver väl ingen hjälp egentligen, men villkoren skulle bli mer i linje med resten av planeten.
Eftersom amerikanska företagsskatter nu är bland de högsta i världen, uppmuntrar det företagen att flytta någon annanstans.  Att vara mer konkurrenskraftig skulle troligtvis innebära fler jobb för det amerikanska folket.

Skattesatser för enskilda personer skulle också ändas. Vi har sju för närvarande, men Trumps plan skulle minska det till:  12 procent, 25 procent och 35 procent.

När inkomstskatten infördes första gången 1913 var den bara 1 procent för de allra flesta.
I dag beskattas amerikanerna alldeles för mycket och det sägs dessutom att vi spenderar mer än 6 miljarder timmar om året bara på att deklarera och redovisa skatter.

Många människor kan inte ens föreställa sig en värld utan en federal inkomstskatt,  men sanningen är att landet en gång blomstrade under ett sådant system.
Den största ekonomiska tillväxten i USAs historia skedde mellan 1872 och 1913 när det inte fanns någon inkomstskatt alls.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.