19 september 2017

“Inte mitt bord”


Söderns Jim Crow lagar är historia men segregering gör comeback på Brown University.

Brown University erbjuder en ny typ av segregering, men nu betraktas den som "rasförsoning", när den akademiska institutionen organiserar segregerade grupper för ”middags-diskussion",  där svarta studenter kan sitta för sig själva vid egna bord.
Muslimska kvinnor är också separerade från andra personer som inte är av samma kön och religion.

I kölvattnet av Charlottesville-upploppen använder universitetet ett bidrag på 30 000 dollar från Association of American Colleges and Universities för att "bryta ner rashierarkier och skapa en positiv beskrivning om ras i samhället", rapporterar The Brown Daily Herald.

—————
Jim Crow-lagarna var statliga och lokala lagar som styrde ras-segregering i södra USA. De var utfärdade av vita Democrats som dominerade statlig lagstiftning i slutet av 1800-talet och efter “Rekonstruktions-perioden” gällde dessa lagar fram till 1965.
Segregering tillämpades i statliga skolor, offentliga platser och kollektivtrafik, offentliga toaletter, restauranger och dricksvatten-fontäner. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.