09 september 2017

Nu är valet över


Det spekuleras mycket över varför Trump gick med på att höja lånetaket fram till december och en förklaring är att han nu spelar ut Democrat-ledarna mot Republican politikerna, som har nonchalerat honom under 9 månader.

Vad har Congressledarskapet gjort för Trump?  Tillsatt Gorsuch och tagit bort ett antal regleringar- en stor sak och några små.  Inget risk för dem politiskt.

Var är Obamacare? Skattereformen? DACA?
De har godkänt några anslag i vanlig ordning men inte skapat något som verkligen kommer att bestå.
 De är livrädda för allt betydelsefullt - en sorts passiv-aggresiv roll - som Ryan och McConnell ägnat sig åt för att skydda sig själva. (CYA=cover your ass).

 Förlamning har blivit ett normalt Republican-beteende.  De vill ha vinsterna, de vill ha kontrollen - men vill inte göra någonting som skulle kunna hota Makten.
Vi röstade och gav dem denna Makt och Möjlighet och vad har vi fått i ställe?

Trump är en företagare som är van att göra affärer och en sådan person kan inte stoppas för alltid.
Han kommer bara att gå vidare och förhandla med de människor som vill.
En försäljare är bara intresserad av affären - och han kommer bara att handla med de som vill handla med honom.  Jag tror att han är sur på Republicans eftersom de inte har gjort någonting.
Lovat stort men levererat lite.

I den privata sektorn - som Trump är van vid - måste man producera, så det är förståligt att han kan vara irriterad.

Jag ursäktar inte honom - jag är helt emot att man spenderar pengar som inte har stöd i Constitution och det är omoraliskt att slopa lånetaket och fortsätta att öka  skulden för mina barn och barnbarn.

Men har Republican-ledarna gjort något åt det? Hur länge har de haft fullständig kontroll över plånboken?
Vad värre är - de är ilskna över att de måste ta itu med detta i december igen.   De ville ha en 18 månaders paus!
Fegisarna ville fördröja beslutet till efter nästa val .

Jag hatar det som Dems. gör när de har kontroll men de har visat att de inte är rädda att genomdriva sina löften.  Republicans?  Ännu en gång, har ingen ryggrad och är fega.
Istället för att ta bollen och göra något med det, planerar de bara för nästa match. Man kan inte vinna om man går in i omklädningsrummet redan innan den första kvarten av matchen har spelats.  Och de undrar varför Trump ignorerade dem?

Jag hade hoppats att Trump skulle vara den som kunde stoppa detta,  men han är försäljare i första hand.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.