02 september 2017

Polisen går med vinst


Varje år beslagtar polis och åklagare i hela USA hundratals miljoner dollar i kontanter, bilar, bostäder och annan egendom, oavsett ägarens skuld eller oskuld.

Enligt “civil forfeiture”-lagar kan regeringen ta fast egendom enbart genom att man “misstänker” att den är kopplad till kriminell verksamhet. Inga åtal eller fällande domar krävs.
   Och när en ägodel är beslagtagen måste ägaren ta sig igenom en förvirrande, komplicerad och ofta dyr juridisk process för att försöka få tillbaka sina ägodelar.
Värst av allt är att de flesta av dessa lagar ger det brottsbekämpande organet ett starkt incitament att beslagta  egendom, eftersom de får behålla delar eller tom. allt av det som tagits.

Policing for profit

1 Kommentarer:

Anonym sa...

I USA gör man det lite mer synligt och brutalt. Svenskarna är betydligt mer raffinerade. Här märker man inget förrän egendomen är borta. I vissa fall är det så raffinerat att man själv bidrager till att mista egendomen eller rättigheter. Socialisterna praktiserar något som heter "biologisk mångfald", eller biotopskydd och simsalabim upptäcker man utan varsel, att man blivit bestulen på rättigheterna på X antal hektar mark. Och du är totalt rättslös! I USA är det teoretiskt möjligt att få tillbaka av myndigheter stulen egendom enligt va jag läst mig till, knappast i Sverige!
Det är grejer det, svenska svenssons drömscenario!
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.