17 september 2017

Skattereform


Inte konstigt att Democrats hävdar att en skattereform kommer att gynna de rika.
De betalar ju huvuddelen av skatterna.  Pengar som kan investeras i företag, välgörenhetsorganisationer eller deras barns utbildning och som sysselsätter miljontals människor.
De spenderar också pengar genom att göra inköp från andra företag som har anställda som betalar skatter.
Den högsta 1 procent av skattebetalarna pungade ut med en större andel av individuella inkomstskatter (39,5 procent) än de sammanlagda 90 procenten från botten (29,1 procent).


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag har i flera böcker av kritiska amerikaner läst mig till att den individuella inkomstskatten går till att betala USAs ränta på deras utgivna statsobligationer, dvs. deras statsskuld som nu är c:a 20 triljoner dollar, vilket står på baksidan av den check man betalar in.
Ingen del av den individuella inkomstskatten går till någon social fördelning. USA har ju mängder av andra skatter som ombesörjer sådant.
/SB

Berit sa...

Du har tyvärr rätt SB, här är en artikel om det
http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/federal-income-tax-only-pays-debt/

Anonym sa...

Berit,
den individuella inkomstskatten behövs inte för någonting egentligen. Federal Reserve uppnår sina syften genom inflationen, dvs. att de trycker upp pengar från tunn luft. Dessutom kunde man ta ut detta skatteuttag på annat sätt, t. ex. omsättningsskatt. Den individuella inkomstskatten är utformad för att IRS godtyckligt skall kunna förfölja och förtrycka människor med åsikter som inte IRSs uppdragsgivare tycker om, t. ex. kristna idéer eller konservativa åsikter. Här är de enväldiga och kan ruinera och förstöra livet för vem de vill. Det är detta som är det yttersta syftet med den individuella inkomstskatten i USA - och därför vill de inte ta bort den även om den inte behövs. Och så länge människornas i USA inte känner till att det inte finns något konstitutionellt stöd för denna skatt så kommer detta att fortsätta.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.