02 september 2017

Vi har skapat ett Frankenstein monster


Måste medge att det tog lite tid innan jag fattade detta:

Hela University of Mississippi fick panik eftersom ett bananskal dinglade från ett träd på skolgården.

När man bygger hela sin tillvaro på den felaktiga förutsättningen att rasism mot svarta finns överallt i detta land hittar man det naturligtvis också på de konstigaste ställen.

Ett möte dedikerat till Greek Life inställdes omgående pga. den nedskräpning som orsakades av en enda man. 

“Det var uppenbart att många medlemmar i vår grupp var kränkta, rädda och upprörda över vad som inträffat, sade Interim Director of Brotherhood and Sorority Life. "På grund av den underliggande verklighet som många av våra färgade elever utsätts för dagligen, ledde händelsen till en mer omfattande konversation om rasförbindelser idag vid University of Mississippi.  Det var absolut nödvändigt att omedelbart ge utrymme för studenter som drabbades av denna händelse.  
Vissa elever grät, de "kände sig inte välkomna" och de "kände sig inte säkra".

Vad som hände var att en elev, Ryan Swanson, kastade upp bananskalet i ett träd eftersom han inte kunde hitta en soptunna. 
Alpha Kappas Alpha-president Makala McNeil, som leder en av universitetets  historiskt svarta föreningar såg det senare.

"Den övergripande tonen var uppenbar.  Jag menar… vi pratade om ras i Mississippi och i grekiska samhället, så det innefattar mycket , sade McNeil och lade senare till att hon och hennes vän var" helt lamslagna under en sekund "efter att ha sett bananskalet”.

Naturligtvis bad Swanson om ursäkt, inte för att kastat nedbrytbart skräp på skolgården, men för all den "smärta" han orsakade:
"Även om det var oavsiktlig, finns det ingen ursäkt för smärtan som medlemmar i vårt samhälle utsatts för."

Vad kommer att hända med dessa stackars “barn” om de utsätts för verkliga motgångar.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Jag läste om det också och trodde det var ett skämt, men ack nej! Det har gått åt h-e med mänskligheten när man blir upprörd över bananskal, statyer, filmer och annat som vi har levt med i decennier för att inte tala om århundraden och vi kan tacka den "politiska korrektheten" för detta jämmerliga elände.
Stoppa världen! Jag vill hoppa av!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.