20 oktober 2017

Bränderna i Kalifornien


Det är mycket troligt att bränderna var anlagda av mexikanska drogkarteller som opererar norr om gränsen ...

“Specialister upptäckte snabbt något intressant: Bränderna har dramatiskt drabbat statens växande lagliga marijuana-industri och de kan ha vållats av mäktiga mexikanska drogsyndikat.

"... de områden som drabbats hårdast av bränderna är de platser där Kaliforniens marijuanaindustri lagligen odlar cannabis, och [experter] börjar nu misstänka att de var avsiktligt anlagda.

Odling av “rekreations-marijuana”, som är laglig i Kalifornien, har vuxit snabbt och både New York Times och NBC News har påpekat att nästan alla odlingar har förstörts av elden.

Och det är inte bara plantorna som förstörts - en betydande mängd kontanter har också gått upp i rök. Federala lagar är fortfarande inte riktigt klara, vilket innebär att nästan ingenting är försäkrat.

Legalisering av marijuana är förstås en kontroversiell fråga, och det är ingen tvekan om många människor inte har något problem med att plantorna gått upp i flammor.
Men om bevisen fortsätter att peka på sabotage av illegala drogkarteller, har vi här ett mycket bra exempel på varför gränssäkerhet och brottsbekämpning är så viktig.

Karteller ägnar sig inte bara åt en produkt utan expanderar tills de har fingrar med i spelen i alla lönsamma branscher.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Och innan drogkartellerna var det det federala skogsstyret som förbjöd skogsägarna att förhindra "vildfires" längs Sierras och norr ut. Tyvärr har jag inte alla artiklarna tillgänglig längre.

elina sa...

Jag har följt bränderna på kartan eftersom jag skall (förhoppningsvis) vandra PCT nästa år. Det är enorma brandareal men folk som har gått PCT säger att det är bra märkt, omdirigerat osv på brandareor så man inte hamnar där samt att vanligt folk till och med lägger ut dricksvatten för vandrare.

Berit sa...

Vilken del tänker du gå?

elina sa...

Jag börjar väl i Campo och går så länge jag orkar. Beror ju till stor del hur mycket snö det blir under vintern. Stora jäkliga vad fixar jag inte, följer nu en som gick hela och det var nästan att simma på vissa ställen i Sierra. Skall dock söka tillstånd för hela sträckan så det inte blir krångel sedan.
Jag måste ju få heltidsvård för min sambo också. Och visum. Och det är en del som skall fixas.

Berit sa...

Låter som ett tufft äventyr.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.