05 oktober 2017

Grattis på Födelsedagen, Kommunism

100 år av slaveri

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Blir nästa stora krig mot socialister/kommunister?
Hitlers "nationalsocialister" finns ju inte längre, eller?

Argus sa...

"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed." Det är exakt vad det handlar om.

Maktspelare, såväl i USA som i Sverige, väljer politiskt parti efter karriärmöjligheter och inte efter övertygelse. Det är extra tydligt nu när republikanska senatorer och kongressmän börjar låta som demokrater. För den goda eller självgoda sakens skull. DACA är en sådan sak, ska man slänga ut etablerade och bidragande människor eller ska man låta [föräldrarnas] brott löna sig?

Vad Trump beträffar har inte ens juryn utsetts hos mig. Han har visat sig vara en god strateg men politiken i Washington är inte affärsvärlden eller ens det amerikanska vardagslivet. Där är alla beväpnade, inte med skjutvapen utan med knivar som de gladeligen sticker i ryggen på varandra så fort tillfälle ges.

Anonym sa...

Berit,
jag undrar om de inte tänkt satsa på att göra en revolution i oktober 2017 - hundra år efter statskuppen i Ryssland och genomförandet av kommunismen. George Soros m. fl. har säkert beväpnat dem upp till tänderna.
Det skulle ha stort symboliskt värde. Alex Jones pratar en hel del om att de tänkt genomföra revolutions-lika upplopp just denna månad - enligt de hemliga kontakter han har med människor inom CIA/FBI. Demokraterna har ju också pratat sig illröda om hur Trump skall ställas inför riksrätt. Och förre muslimske CIA-chefen Brennan tillsammans med James Clapper satt för en tid sedan på en konferens och orerade att om Trump avsatte den specielle åklagaren Mueller så skulle han störtas i en statskupp, dvs. revolution. Och detta skulle i så fall ske ganska snart, som i höst.
De har börjat med en hel del false flag-riots som Sandy Hooks, Charlottenville etc., det har inte gått så bra. Sedan fortsatte de med nedrivning av historiska monument - det gick inte heller så bra. Sedan fortsatte de med NFL-protesterna som inte heller slog så väl ut. Och nu denna false flag operation i Las Vegas. Och den amerikanska befolkningen är ännu inte avväpnad. Men de har ännu inte givit upp. Tidslinjen är rubbad men de kommer säkert att göra ett nytt stort försök innan oktober månads utgång. Man måste förstå att de som leder allt detta 'behind the scenes' är ockulta och för dem har numerologi, astrologi och symboler ett mycket stort värde.
/SB

Anonym sa...

Statskuppen i Ryssland inträffade i november 1917 - men i Ryssland gällde då den julianska kalendern, och där var det oktober månad. Det officiella övertagandet av makten skedde på natten kl 02.04 den 8 november - i Ryssland var det då 26 oktober. I Skorpionens tecken - enligt Juri Lina i boken Under Skorpionens tecken.
Mats

Berit sa...

Vad var det som gjorde att kommunismen föll samman?
Var det Reagan? Star Wars? Afghanistan? Oljepriser?
I viss mån var det alla dessa saker, men i grunden bröt det samman inifrån därför att det inte har ett funktionellt prissystem. Ingen i Kommi-världen kunde räkna ut hur mycket någonting borde kosta. Ingen visste hur mycket någonting var värt. Sovjeterna tittade ibland på västvärlden för att få en uppfattning, men de kunde aldrig få till det riktigt. Ett system som försökte förneka verkligheten och fritt satta priser föll samman när den stalinistiska terrorn trappade ner något under Gorbachev.

Anonym sa...

Berit
Säkert så som du skriver - men informationen utifrån blev svårare att stänga ute -även om internet då knappt fanns. Trots hjärntvätt trängde information tydligen igenom.
/Mats

Berit sa...

Jag firade nyår i Leningrad 1985 och det var intressant att se hur väl den svarta marknaden fungerade

elina sa...

Min svåger arbetade med välgörenhet genom kyrklig organisation i gamla Karelen även Estland under 70 - 80 talen. Fattigdomen var katastrofal. Folk grät när de fick skor. Barnen kunde inte gå till skolan eftersom de inte hade tillräckligt med kläder. Han delade ut Biblar, mycket efterfrågade. Allt smugglades enkelt över gränsen där tullen blundade bara de fick sprit eller något annat, nylonstrumpor var populärt, som muta.
De bilder svågern hade visade obeskrivlig nöd.

Efter Rysslands fall blev gränskontrollen hårdare. Men kyrkan började blomstra. Eftersom svågern var egentligen takläggare åkte han nu runt och lärde ut hur man renoverar kyrktak.
Vinden vänder snabbt, i alla fall där.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.