16 oktober 2017

Inga fler subventioner för försäkringsbolag


När Obama satt på tronen vägrade Congress att finansiera Obamacare, så han gjorde en illegal manöver och gav pengarna till försäkringsbolag.
Obama vet exakt hur man gör en vänstersväng för att få mer makt.
1) Få din vilja fram genom  påtvingande verkställande order,
2) ge godis till ett barn och chansa på att nästa man inte tar tillbaka det av rädsla för ett raseriutbrott.  Om inte nästa man är Trump förstås, som vet hur man gör affärer och säger: "Jag tar bort den  verkställande makten som Obama stal och skickar den tillbaka till Congress så att ni måste göra ert jobb."

Trump-administrationen tillkännagav i förra veckan att man har kommit fram till att man inte längre lagligt kan “dela kostnaderna” för Obamacare och kommer därför att stoppa det,  vilket kommer att bli ett hårt slag mot den problemfyllda sjukvårdslagen från 2010.
 Striden har rasat i flera månader, och både Obama och Trump-förvaltningarna har fortsatt att göra betalningar till nu.

Obama gillade inte Congress beslut så han gav order om att ta pengar från statskassan; i sig själv en överträdelse av ACA-lagen (Affordable Care Act) .
 Endast Congress har den makten.  Det visade sig stå i strid med konstitutionen och Trump har nu stoppat de olagliga åtgärderna.

Washington Post beskrev Trumps åtgärder att stoppa Obamas stöld från statskassan för att betala försäkringsbolag, som att “kastar en bomb i försäkringsmarknaden". Och det är så Vänstern förstör vårt språk - med bomber. Vad Trump gjorde var att återställa och lämna tillbaka ansvaret - som Obama stal från dem - till Congress .

Nancy Pelosi, som faktiskt är i Congress, sa att hon i vanlig ordning inte har någon aning om vad som står i ordern, men att det är sabotage. En upprepning av att hon inte visste vad som var i ACA-lagen från början, så vi måste införa den för att få veta det.

Congress är de som har makt över pengarna, inte president Obama. Trump har kanske börjat dränera träsket?

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle kunna rensas ut många korrupta politiker om man bröt strömmen av utplundrade skattepengar till ett dödsdömt sjukvårdssystem. Så även i Sverige.

Berit sa...


En magnecyl kan kosta $25 dollar på sjukhuset och man kan köpa en hel låda för samma pris på apoteket. Sjukhusen debiterar försäkringsbolagen och folk bryr sig inte eftersom “det är någon annan” som betalar.

Anonym sa...

Berit,
25 dollar är väl överkomligt. Men i det amerikanska sjukvårdssystemet(som i mångt och mycket är överlägset det svenska) får sjukhusen betalt efter hur många åtgärder de gör. Det innebär att de gör "mesta möjliga" eftersom det ger inkomster och samtidigt minimerar risken för kostsamma juridiska processer för uteblivna åtgärder. Men det är möjligt att komma runt båda dessa problem utan att skapa ett socialiserat sjukvårdssystem.
/SB

Berit sa...

Ett alternativ är “Concierge Medicine”, en form av medlemskap där läkare tillhandahåller sjukvård till patienter dygnet runt.
Man har ett mobilnummer direkt till sin läkare, möjlighet att träffa läkare samma dag. I utbyte mot denna förbättrade tillgång och personlig uppmärksamhet mottar concierge doktorn en avgift (de flesta avgifterna är mellan 135 och 150 dollar / mån)

Det finns också en billigare variant, Direkt Primary Care som fungerar ungefär på samma sätt till en kostnad av $49 till $99

Inga extra försäkringsavgifter, (DPC-läkare accepterar vanligtvis inte försäkringsbetalningar,) vilket gör att man undviker tillkrånglade relationer med försäkringsgivare. Det minskar också extrakostnader eftersom hantering av försäkringar kan förbruka så mycket som $ 0,40 av varje medicinsk dollar som spenderas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.