04 oktober 2017

RussiaGate? Vems idé var det?


Paul Craig Roberts:

Svaret på den frågan är att det skapades av CIA-chefen John Brennan.
CIA startade det som kallas Russiagate för att hindra Trump från att normalisera relationerna med Ryssland.
CIA och militär / säkerhetskomplexet behöver en fiende för att motivera sina enorma budgetar och oansvariga makt.  Ryssland har fått den rollen.  Democrats gick med för att det var ett sätt att attackera Trump.  De hoppades att få honom utskämd genom att påstå att han samarbetade med Ryssland och stal presidentvalet från Hillary och därmed få honom avskedad.
Jag tror inte att Democrats tog i beaktande konsekvenserna av att ytterligare förvärra relationerna mellan USA och Ryssland.

Smutskastningen av Ryssland har pågått innan Trump blev president.  Det har skett privat i neokonservativa kretsar i åratal, men blev offentligt under Obama-regimen när Ryssland blockerade Washingtons planer att invadera Syrien och att bomba Iran.

Kritiken av Ryssland blev mer intensiv när Washingtons kupp i Ukraina misslyckades med att leverera Krim.  Washington hade tänkt sig att den nya ukrainska regimen skulle  slänga ut  ryssarna från deras flottbas i Svarta havet. Denna plan omintetgjordes när Krim röstade för att återförenas med Ryssland.

Den neokonservativa ideologin om USA: s världsherravälde kräver att det främsta målet för nationens utrikespolitik är att förhindra uppkomsten av andra länder som kan skapa hinder för USA:s överhöghet. 
Det är den viktigaste anledningen till den fientliga amerikanska utrikespolitiken mot Ryssland och det finns naturligtvis också väsentliga intressen från militära / säkerhetskomplexet.

Rysslandskritiken är mycket mer än bara Russiagate.  Faran är om Washington övertygar Ryssland att Washington planerar en överraskningsattack mot Ryssland. Med amerikanska baser och Nato-baser vid  Rysslands gränser, samt insatser för att inkludera Ukraina och Georgien i Nato,  ger ytterligare bevis för att Washington omringar Ryssland för ett angrepp. Det finns inget mer dumdristigt  och oansvarigt än att övertyga en kärnvapen-nation att man kommer att attackera.

Washington är helt klar över att det inte fanns någon rysk inblandning i presidentvalet eller i valen i delstaterna.  Militär- / säkerhetskomplexet, krigsmånglarna och Democrat Party använder bara anklagelserna för att tjäna sina egna syften.

Dessa själviska agendor är ett allvarligt hot mot livet på jorden0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.