22 oktober 2017

Vad driver massinvandring?


En av de frågor som återkommer gång på gång är varför västerländska ledare är så fokuserade på att importera  miljontals utlänningar till sina länder. Utlänningar som uppenbarligen har stora svårigheter att assimilera sig.

I USA hör vi att anledningen är att den ena sidan av den politiska klassen vill försäkra sig om väljare och den andra sidan vill ha billig arbetskraft.
I Europa verkar det som man tror att outbildade immigranterna kan rädda ekonomin.  Gemensamt för båda kontinenterna är att den härskande eliten försöker krascha sin egen kultur.

Tittar man närmare på argumenten håller de inte på en individuell basis. Billig arbetskraft tex. är bra för företagsägaren, så länge han är ensam om det.  När varje gräsklipparfirma använder arbetare från söder-om-gränsen är det inga speciella ekonomiska fördelar för någon av företagen.

I Europa är argumentet om billig arbetskraft ännu konstigare.   Beroende på vem som plockar ihop statistiken  uppskattar man att mellan 80% och 90% av invandrarna är beroende av socialbidrag.  Även om de vill arbeta, är det liten efterfrågan på lågkvalificerade arbetare och även om det fanns efterfrågan skulle arbetslagarna i Europa göra det omöjligt att anställa dem.

Argumentet om import av väljare är bättre, men även det är tveksamt.   I USA har “latinarna” varit opålitliga.  De har lågt valdeltagande jämfört med andra grupper. Till skillnad från svarta blir de inte så lätt upprörda och involverade i protester och generellt sett hatar de inte vita människor.
De tenderar också att rösta på vita personer oavsett parti. Hittills har öppna gränser inte varit till fördel för Democrats.

Vi kan se liknande resultat i Europa. Britterna är de som mest liknar USA av uppenbara skäl.
Öppna gränser har förstört partiet som förespråkade det.  På kontinenten drivs invandringsmotståndet helt i protest mot Merkel och hennes inflytande.  Även  i “lydiga” länder börjar vi se uppkomsten av nationalism och anti-invandrings-partier.  Ingenstans hjälper invandring den politiska klassen men ändå agiterar de för öppna gränser.

Som jag ser det finns det inga goda politiska eller ekonomiska argument för massinvandring.
På vissa ställen kanske det kan vara rimligt, men motiverar  de verkligen höga politiska och kulturella kostnader?
I varje västerländsk nation är det nu politiskt smart att motsätta sig mass-invandring. I många länder är förbud mot all invandring överväldigande populärt.

Så vad driver massinvandringen?
Det måste finnas något annat utöver pengar och makt?

Varför är tex Mark Zuckerberg så entusiastisk för hög invandring? Han vill också importera muslimer.  Detsamma gäller för Hollywood-folket.  Det enda de får från “öppna gränser” är billigt hushållsarbete.

2 Kommentarer:

Kalle sa...

Börja läsa dailystormer exempelvis så får du en annan förklaringsmodell.

Berit sa...

Inga överraskningar där. Vad man kan vänta sig från en white supremacist-sida

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.