11 oktober 2017

Vad handlar NFL-protesten om?


Vi är nu inne i vecka 5 av 2017-säsongen, och två saker har inte förändrats.
NFL-spelare fortsätter att protestera under nationalsången, och de möts fortfarande av motstånd från några sportintresserade.

Med så många andra protester på gång i det här landet, är det svårt att veta vad de egentligen vill.
Det verkar inte som de vet det själva heller.

De hävdar att det inte handlar om flaggan eller nationalsågen och om så är fallet, varför protesterar de då under ceremonin?
De har köpt Black Life Matter-tramset och Michael Browns mytologi om “Upp med händerna” och "Skjut inte". De inser inte att fler vita människor dödas av poliser trots att fler svarta människor begår våldsbrott. Tretton procent av befolkningen är svart och de begår över femtio procent av brotten.

Här är en ofullständig lista över de brottslingar som spelar i NFL. USA Today publicerade en mer utförlig lista över arresterade NFL-spelare.  Eftersom de är professionella idrottare, behandlas de annorlunda och får ofta bara en tillsägelse.
NFL straffar dem sällan för att de arresterats.

Jag har några förslag:

• Om vissa spelare säger att det handlar om polisen, ge varje man en kopia av FBI Uniform Crime Reports.

• Om några spelare säger att det här handlar om valet, ge varje man en kopia av konstitutionen och stryk under delen om electoral college.

• Om vissa spelare säger att det här handlar om förtryck,  ge varje man en historia om civilrätts-rörelsen sedan början av1860-talet.  Bildandet av KKK- och Jim Crow-lagarna (Democratic Party), fortsätt med avskaffandet av segregation i skolorna och militären, gå vidare till modern socioekonomisk statistik och stryk under statistiken om fattigdom och ensamstående mammor.

• Om vissa spelare säger att det handlar om rösträtt, visa dem att fler svarta röstade 2008 och 2012 än vita väljare.

• Om någon tycker att det handlar om inkomstskillnad, skicka dem en kopia av deras egna senaste fler-miljoners kontrakt och jämför med deras skolkompisar som inte arbetade lika hårt eller fick stipendier för att spela sig genom college.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.