02 oktober 2017

Vad har Washington åstadkommit under sex år i Syrien?


 av Ron Paul.

Nu när det framgår att ISIS är på väg att besegras i Syrien, när den syriska armén rensar ut några av de sista ISIS-fästningarna i öst,  letar  Washingtons interventionister efter nya ursäkter för att upprätthålla den olagliga amerikanska militära närvaron i landet. Deras ursprungliga argument för intervention har för länge sedan avslöjats som ytterligare en lögn.

President Obama involverade inledningsvis USA:s militär i Irak och Syrien för att "förhindra folkmord" av Yazidis och lovade att operationen inte skulle involvera fotsoldater.  Det var för tre år sedan och USA: s militär blev stadigt mer inblandad medan kongressen fortsatte att slingra sig undan sina konstitutionella skyldigheter. USA byggde till och med militära baser i Syrien, trots att de inte hade tillåtelse att göra det!
Tänk om Syrien började bygga militära baser här i USA mot våra önskemål.

Efter sex års krig har den syriska regeringen nästan besegrat ISIS och al-Qaida och de amerikanska uppbackade "moderata" som visade sig vara antingen islamistiska extremister eller kurdiska soldater som man kan hyra.
Enligt en ny rapport har USA, via Östeuropa, skickat vapen till ett värde av två miljarder dollar till fighters i Syrien . Många av dessa vapen hamnade i händerna på ISIS direkt eller indirekt genom "moderata" som tog sina vapen med sig när de gick med i ISIS eller al-Qaida.

Assad måste gå”, proklamerade president Obama år 2011, då han hävdade att den syriska ledaren begick folkmord mot sina egna invånare och att en förändring av regimen var det enda sättet att rädda syrierna.
 Tidigare i år, när östliga Aleppo var på väg att befrias av den syriska regeringen, varnade krigshetsarna att Assad skulle ta över och döda alla invånare. De varnade för att befolkningen i östra Aleppo skulle fly undan  den syriska armén.
Men något väldigt annorlunda hände. Enligt FN:s International Organization for Migration återvände 600.000 flyktingar till Syrien i augusti. Halva antalet av dem återvände till Aleppo, där vi blev upplysta om att Assad väntade för att döda dem.

Vad hände? Krigshetsarna och "humanitara interventionister” ljög. Precis som de ljög om Libyen, Irak och så vidare.

Medan det mestadels ignorerades av de vanliga media, valdes just denna vecka en kristen till talman i det syriska parlamentet.  Den nya talmannen är en 58-årig ortodox kristen jurist och medlem i president Assads Baath-parti.
Hur många kristna har våra "allierade" Saudiarabier i sitt parlament? Åh jag glömde, Saudiarabien har inget valt  parlament.

Varför verkar det som att USA:s politik i Mellanöstern alltid skadar kristna mest?
I Irak drabbades kristna oproportionerligt genom USA:s invasion 2003.  Faktum är att det knappast finns några kristna kvar. Varför kräver inte fler amerikanska kristna grupper att USA lämnar Mellanöstern?

USA kommer inte att dra sig tillbaka av sig själv.  Med ISIS som gott som besegrade i Syrien, kräver ändå många i Washington att USA:s militär fortsätter sin olagliga ockupation av delar av landet för att stoppa inflytande från Iran.!
Innan USA:s militära aktioner i Irak och Syrien var det långt mindre iranskt inflytande i regionen!
Så amerikansk inblandning i andra länder skapar nya problem som bara kan lösas med mer amerikansk inblandning?
Det militära industrikomplexet kunde inte ha drömt om ett bättre system för att råna det amerikanska folket medan de berikar sig själva!

Vad har vi uppnått i Syrien? Ingenting bra.


1 Kommentarer:

Unknown sa...

Vestens indblanding i konflikter i de muslimske lande har været en katastrofe. Og nu skal skatteyderne betale for, at endnu 55 unge mænd sendes til Afganistan, udelukkende for at politikerne kan vise, hvor beslutsomme de er.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.