14 november 2017

Arabellas gåva

Det mest anmärkningsvärda, förutom att president Trumps barnbarn Arabella ( 6år) framförde en folksång på mandarin - vilket var imponerande - var inte bara själva sången,  utan också Madame Peng Liyaun, reaktion.

Sången framfördes under statsmiddagen med president Xi och Madame Peng efter att president Trump yttrat dessa tänkvärda ord;

     [...] "Detta ögonblick i historien erbjuder båda våra nationer en otrolig möjlighet att främja fred och välstånd tillsammans med andra nationer runt om i världen.
Ett kinesiskt ordspråk säger : "Vi måste vidarebefordra ursprunget och gå vidare inför framtiden." Jag är övertygad om att vi kan förverkliga denna underbara vision.

[...] Det är mitt hopp att det amerikanska och kinesiska folkets stolta anda kommer att leda våra ansträngningar att uppnå en mer rättvis, trygg och fredlig värld, en framtid värdig våra förfäders offer och våra barns drömmar.

Om ett ögonblick kommer vi att få se en video med mitt barnbarn, Arabella, som reciterar traditionella kinesiska sånger och poesi om ert lands fridfulla skönhet och värderade traditioner.  Våra barn påminner oss så ofta om vår gemensamma människokärlek och sanna värdighet.”Arabella började sin video genom att säga: "Hej, farfar Xi. Hej farmor Peng "och började sedan sjunga en sång på mandarin som är mycket bekant för det kinesiska folket. Dessutom mycket bekant för Madame Peng Liyaun som tidigare var en folksångare och populär kulturell ikon.

(mer här)

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack, Berit. Synd att vi inte kan få se och vara delaktiga i sådant här när vi nu har TV. Det är mycket mer berikande än andra program som SVT visar.

Att Arabellas video blev uppskattad förstår man. Man såg att Madame Peng Liyaun sjöng med. Så synd att vi ständigt går miste om sådant.

Angela

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.